Αντιβακτηριακή προστασία των επιφανειών με τα πρόσθετα POLIGENIC της POLISTUC

Η αντιβακτηριακή προστασία που εξασφαλίζει ένα περιβάλλον καθαρό και αποστειρωμένο, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊου (covid-19), έχει ξεπεράσει πλέον τα πεδία εφαρμογή της σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης όπως νοσοκομεία, ιατρεία, ιατρικά εργαστήρια κλπ. που πάντα ήταν αυστηρά υποχρεωτική και σήμερα να θεωρείται ίσως αναγκαία και σε χώρους και αντικείμενα της καθημερινότητας με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή.

Για αυτό το λόγο η POLISTUC ανέπτυξε, στα ερευνητικά της εργαστήρια, τα POLIGENIC, μια σειρά υγρών προσθέτων, που περιέχουν απολυμαντικά μικροσωματίδια, τα οποία λειτουργούν αποτελεσματικά στη μείωση έως και 99,9% της βακτηριακής μόλυνσης των επιφανειών αποτρέποντας έτσι τον βακτηριακό πολλαπλασιασμό.

Αναμιγνύονται εύκολα και χωρίς αντενδείξεις, τόσο σε υδατογενή βερνίκια, όσο και προϊόντα βάσης διαλύτου και είναι κατάλληλα για διαφανείς βαφές, αλλά και για βαφές λάκας.

Τα πρόσθετα POLIGENIC έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς στο πιστοποιημένο εργαστήριο της CATAS, σύμφωνα με το ISO 22196:2011 που αναφέρεται στη «μέτρηση και τον προσδιορισμό της αντιβακτηριακής δράσης σε πλαστικά και άλλα μη πορώδη υλικά».
Στις μετρήσεις αυτές τα POLIGENIC παρουσίασαν μία σχεδόν ολική μείωση (99,0-99,9%) του βακτηριακού φορτίου, 24 ώρες μετά την επαφή τους με βακτηριακά στελέχη και των δύο βακτηριακών ομάδων Gram θετικά (Staphylococcus aureus) και Gram αρνητικά (Escherichia coli).

Με τα πρόσθετα POLIGENIC, οι βαμμένες επιφάνειες, θα παραμείνουν αντιβακτηριακές για ολόκληρο τον κύκλο ζωής των επίπλων, των κουφωμάτων ή του παρκέ, αρκεί το φιλμ του βερνικιού ή της λάκας να μην υποστεί φθορές από διάφορα τριψίματα ή από κακή χρήση. Θα πρέπει επίσης ο καθαρισμός των επιφανειών να γίνεται με ουδέτερα, μη επιθετικά καθαριστικά.

Είναι κατάλληλα για εφαρμογή σε βαφές πολλών επίπλων, όπως: κουζίνας, μπάνιου, υπνοδωματίων, σαλονιού, γραφείων, πατωμάτων και παρκέ, σκάλες, κουφωμάτων και ξύλινων διακοσμητικών.

Είναι επίσης ιδανικά για κάθε ευαίσθητο υγειονομικό περιβάλλον όπως είναι οι διάφοροι υγειονομικοί χώροι και ιδιαίτερα οι παιδικοί χώροι και τα παιδικά έπιπλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα POLIGENIC, μπορείτε να απευθυνθείτε στην αντιπρόσωπο εταιρεία ITALKROM:
www.italkrom.gr
Τηλ. 26650 24742 & 24942 E-mail: info@italkrom.gr