Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Garnica από τον επενδυτικό Όμιλο Carlyle

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τελικά την εξαγορά της ισπανικής κατασκευάστριας εταιρείας κόντρα πλακέ Garnica από τον επενδυτικό Όμιλο Carlyle.

Η Επιτροπή θεώρησε πως η εξαγορά της Garnica, δεν θα προκαλέσει θέματα ανταγωνισμού την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι δύο εταιρείες δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους και δεν δραστηριοποιούνται στην ίδια αλυσίδα εφοδιασμού, δηλαδή δεν υπάρχουν μεταξύ τους οριζόντιες ή κάθετες επικαλύψεις.

Η συμφωνία της εξαγοράς μεταξύ των δύο εταιρειών, είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022, αλλά για την επικύρωσή της εκκρεμούσε η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σχετικά με την Grupo Garnica Plywood SA.

Η Garnica είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος ηγέτης στην παραγωγή καινοτόμου και  υψηλής ποιότητας κόντρα πλακέ, σχεδιασμένου για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Τα προϊόντα της έχουν ως βάση το ξύλο που προέρχεται από βιώσιμες και ανανεώσιμες πηγές, με παράλληλη δέσμευση απέναντι στο σεβασμό της φύσης και στους ανθρώπους, με στόχο την διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.

Η Garnica έχει εκτιμώμενο τζίρο 350 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία ανάμεσα στις πέντε σημαντικότερες φυτείες λεύκας της Ευρώπης. Η εταιρεία απασχολεί 1.200 εργαζόμενους στα επτά (7) παραγωγικά της κέντρα, πέντε (5) στην Ισπανία και δύο (2) στη Γαλλία. Υπάρχουν επίσης δύο γραφεία στην Ισπανία, τα κεντρικά γραφεία στη πόλη Logroño της La Rioja στη βορειοανατολική Ισπανία και ένα γραφείο υποστήριξης στη Μαδρίτη.

Σχετικά με το Carlyle

Η Carlyle (NASDAQ: CG) που ιδρύθηκε το 1987 στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, είναι μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία με βαθιά βιομηχανική τεχνογνωσία που αξιοποιεί ιδιωτικά κεφάλαια σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Global Private Equity, Global Credit και Global Investment Solutions (Παγκόσμιο Ιδιωτικό Κεφάλαιο, Παγκόσμιες Πιστώσεις και Παγκόσμιες Επενδυτικές Λύσεις).

Με διαχειριζόμενα περιουσιακά στοιχεία στις 30 Ιουνίου 2022 ύψους 376 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει σαν σκοπό να επενδύει με σύνεση και να δημιουργεί αξία για λογαριασμό των επενδυτών της, των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της και των κοινοτήτων της. Η Carlyle απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.900 υπαλλήλους σε 26 γραφεία σε πέντε ηπείρους.