Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, οι εξαγωγές των ισπανικών επίπλων κατά το Α’ εξάμηνο του 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Anieme (Εθνική Ένωση Κατασκευαστών και Εξαγωγέων Επίπλων της Ισπανίας), κατά το Α’ εξάμηνο του 2023 οι ισπανικές εξαγωγές επίπλων παρουσίασαν αύξηση 6,6%, ξεπερνώντας τα 1.535 εκατ. ευρώ.

Η Γαλλία συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στην απορρόφηση ισπανικών επίπλων με ποσοστό 29% επί του συνόλου των εξαγωγών, εμφανίζοντας αύξηση +3,8% το Α’ εξάμηνο του 2023.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες που τα ισπανικά έπιπλα σημείωσαν σημαντική  αύξηση στις εξαγωγές, είναι η Πορτογαλία (+9,3%), η Γερμανία (+6,5%), η Ιταλία (+13,5%) και το Βέλγιο (+16,4%).

Το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τους περιορισμούς του Brexit, εξακολουθεί να κινείται σε ανοδικούς ρυθμούς, με αύξηση +13,7% το Α’ εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι ΗΠΑ παραμένουν στην τρίτη θέση στην κατάταξη προορισμού των ισπανικών επίπλων, παρουσιάζοντας όμως πτώση -9,8% το Α’ εξάμηνο του έτους.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Anieme, Juan Carlos Muñoz ανέφερε:
«Οι διεθνείς πωλήσεις των ισπανικών επίπλων συνεχίζουν να αυξάνονται, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε κατά το Α’ εξάμηνο του έτους, σε σχέση με τα στοιχεία που καταγράφηκαν τους προηγούμενους μήνες. Η Anieme για άλλη μια φορά εφιστά την προσοχή στη σημασία και την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων στη διεθνή προώθηση των ισπανικών εμπορικών σημάτων επίπλων, καθώς η διεθνοποίηση αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τη βιωσιμότητα της απασχόλησης του κλάδου».