Η Egger εξαγόρασε το 60% των μετοχών της ιταλικής SAIB και επεκτείνει δυναμικά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της

Πηγή: Από δελτία Τύπου των εταιρειών SAIB και Egger.

Η ιταλική SAIB, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές πάνελ με βάση το ξύλο και με προϊόντα ιδιαίτερης έμφασης στο σχεδιασμό και στη βιωσιμότητα, γίνεται από της 15/12/2022 και επίσημα μέλος του Ομίλου Egger, μετά την συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών και τη μεταβίβαση του 60% των μετοχών της SAIB στην Egger.

Η SAIB με πάνω από 60 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και ανάπτυξης (ιδρύθηκε το 1961), διαθέτει σήμερα ένα εργοστάσιο περίπου 600.000 m2 και 200 υπαλλήλους στο Caorso της ιταλικής επαρχίας Piacenza, με δύο συνεχείς γραμμές παραγωγής reboards (πάνελ μοριοσανίδων από ανακυκλώσιμο ξύλο) και τέσσερις γραμμές παραγωγής τελευταίας γενιάς για μοριοσανίδες με όψη μελαμίνης, συνολικής παραγωγικής δυνατότητας 2.000 m3 τη μέρα.

Με συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτόμο τεχνολογία και στη βιωσιμότητα ως εργαλείο προόδου και προστασίας του περιβάλλοντος, τα προϊόντα της SAIB κυριαρχούν σήμερα τόσο στην Ιταλία όσο και στις διεθνείς αγορές και χαρακτηρίζονται για την υψηλή ποιότητα, την αισθητική αλλά και την δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης, αφού η εταιρεία ανακυκλώνει ετησίως περίπου 500.00 τόνους απορριμμάτων ξύλου, τα οποία μετατρέπει σε βιώσιμα πάνελ.

Από το 2020, η SAIB είναι και επίσημα μέλος της ADI (Associazione per il Disegno Industriale – Ένωση Βιομηχανικού Σχεδιασμού της Ιταλίας).

Κοινές ευκαιρίες ανάπτυξης για τις δύο εταιρείες.

Ο Thomas Leissing, Πρόεδρος της Διοίκησης του Ομίλου EGGER, τονίζει σχετικά με την εξαγορά:

Η Ιταλία είναι μία από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής επίπλων στην Ευρώπη και η SAIB είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της ιταλικής βιομηχανίας επίπλων.
Με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της SAIB, διευρύνουμε την πρόσβασή μας στην αγορά, αυξάνουμε τη δυναμικότητά μας και επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας με την ιταλική τεχνογνωσία στον σχεδιασμό.

Τα μέλη της οικογένειας των ιδιοκτητών της SAIB Giuseppe Conti, Clara Conti και Sergio Doriguzzi θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται το εργοστάσιο στο Caorso με την Clara Conti, να αναφέρει σχετικά με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας στην EGGER:

Η ενσωμάτωση της εταιρείας μας στον διεθνή όμιλο EGGER, μας δίνει μια νέα προοπτική ανάπτυξης για το εργοστάσιο της παραγωγής μας στο Caorso, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους μας,

Η επένδυση της EGGER στη SAIB, ταιριάζει ιδανικά και στις δύο εταιρείες που ιδρύθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με κοινές αξίες για βιωσιμότητα και συνεργασίες και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Με την εξαγορά αυτή η EGGER επιβεβαιώνει τη στρατηγική της για περαιτέρω ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά της Ευρώπης, επεκτείνοντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και η SAIB προετοιμάζεται μέσω του Ομίλου EGGER για ένα μεγάλο άλμα στην παγκόσμια αγορά.