Ο Όμιλος EGGER αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της ιταλικής εταιρείας ανακύκλωσης Cartfer Urbania S.r.l.

Από Δελτίο Τύπου του Ομίλου Egger.
Φωτογραφίες: Egger Group.

Ο Όμιλος EGGER αποκτά το 60% των μετοχών της εταιρείας ανακύκλωσης Cartfer Urbania S.r.l. που εδρεύει στην Urbania της Ιταλίας στην περιοχή Marche, που θεωρείται η «καρδιά» της ιταλικής βιομηχανίας επίπλων.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2024 και τα δυο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή εξαγοράς και συμμετοχής, αλλά και τις περαιτέρω λεπτομέρειες της συναλλαγής.

Η εξαγορά αυτή, επεκτείνει το υπάρχον διεθνές δίκτυο τοποθεσιών ανακύκλωσης προϊόντων ξύλου που έχει ήδη ο Όμιλος με την επωνυμία EGGER Timberpak και συγχρόνως αποτελεί τον εναρκτήριο χώρο της Ιταλίας, που προστίθεται στο δίκτυο συλλογής ανακύκλωσης της εταιρείας.

Με την επέκταση της υποδομής και των διαδικασιών συλλογής και επεξεργασίας ανακυκλωμένου ξύλου σε ολόκληρο τον Όμιλο, η EGGER ενισχύει τις στρατηγικές της πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην περαιτέρω αύξηση του ποσοστού ξύλου που χρησιμοποιείται από ανακύκλωση για την παραγωγή των προϊόντων της και μέσω των διαφόρων εξαγορών και συγχωνεύσεων, εξασφαλίζει μια βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών, στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας.

Η Sara Burani, προηγούμενη ιδιοκτήτρια της Cartfer Urbania θα παραμείνει μέρος της διοίκησης της εταιρείας η οποία θα πλαισιωθεί και από μια πολύ έμπειρη ομάδα οκτώ (8) εργαζομένων.

Σε δηλώσεις του ο Giuseppe Conti, Διευθυντής Οικονομικών/Διοίκησης Εργοστασίων στο εργοστάσιο του Caorso της EGGER, τονίζοντας τη στρατηγική σημασία που έχει η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Cartfer Urbania Srl, ανέφερε:

«Η Ιταλία έχει ένα εξαιρετικό σύστημα ανακύκλωσης. Μπορούμε να επωφεληθούμε πολύ από αυτήν την τεχνογνωσία χάρη στην πλειοψηφική μας επένδυση στην Cartfer Urbania και τη μεγάλη τεχνογνωσία του εργατικού της δυναμικού. Το εργοστάσιο μας που παράγει μοριοσανίδες στο Caorso της Ιταλίας χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο ξύλο. Μπορούμε τώρα να κάνουμε τον πολύτιμο πόρο που είναι το ανακυκλωμένο ξύλο ακόμα πιο εύκολα διαθέσιμο για την παραγωγή μας σε αυτήν την τοποθεσία».

Από πλευράς της Cartfer Urbania η Sara Burani σχολίασε:

«Είμαι περήφανη που η Cartfer Urbania εντάχθηκε στη μεγάλη οικογένεια της EGGER. Αυτό το σημαντικό βήμα θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να αναπτυχθεί πιο γρήγορα και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις με περισσότερη σταθερότητα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για όλους μας».

Η Cartfer Urbania είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία ανακύκλωσης από το 2017. Για περισσότερα από πέντε χρόνια, είναι επίσης αξιόπιστος προμηθευτής στον ιταλικό κατασκευαστή υλικών με βάση το ξύλο SAIB στο Caorso, ο οποίος αποτελεί μέρος του Ομίλου EGGER από τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτή ήταν μια επιτυχημένη συνεργασία που τώρα βρίσκεται υπό περαιτέρω εντατικοποίηση. Η τοποθεσία της Cartfer Urbania προσφέρει επίσης περιθώρια για μελλοντικές επενδύσεις επέκτασης.

Ο Όμιλος EGGER λειτουργεί σήμερα χώρους συλλογής ανακύκλωσης προϊόντων ξύλου, με την επωνυμία EGGER Timberpak, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, στις ΗΠΑ και τώρα και στην Ιταλία. Αυτό το δίκτυο επεκτάθηκε με επιτυχία από τις αρχές Απριλίου 2024 και με δεύτερη τοποθεσία συλλογής στην Πολωνία στην περιοχή του Γκντάνσκ.

Σχετικά με την EGGER:
Η Egger είναι μια οικογενειακή εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1961 και σήμερα είναι ένας κορυφαίος διεθνής Όμιλος κατασκευής πρωτοποριακών υλικών με βάση το ξύλο, με περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους και 22 τοποθεσίες παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών για το οικονομικό έτος 2022/2023 ανήλθε στα 4,55 δισ. ευρώ.
Η έννοια «βιώσιμη επιχείρηση» βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της EGGER. Το 65% του ξύλου που χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή των προϊόντων της, προέρχεται ήδη από ανακύκλωση αποβλήτων ξύλου ή υποπροϊόντων ξύλου. Στο τέλος της μακράς διάρκειας ζωής τους, τα προϊόντα της EGGER είναι με τη σειρά τους σε μεγάλο βαθμό ανακυκλώσιμα και έτσι μπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο των αναλώσιμων προϊόντων.
Με αυτό και πολλά άλλα μέτρα, η οικογενειακή επιχείρηση εργάζεται συνεχώς για την επίτευξη του στόχου της, που είναι «η δημιουργία βιώσιμων προϊόντων από τον πολύτιμο πόρο που είναι ξύλο» επιτυγχάνοντας έτσι παράλληλά μια επίσης βιώσιμη διαβίωση και εργασία.