Η HOMAG τιμήθηκε με το βραβείο Allianz Industry 4.0 για τις ψηφιακές λύσεις που προσφέρει.

Ο Hendrik Albers, Senior Manager Digital Product Innovation, παραλαμβάνει το βραβείο στην τελετή. Φωτογραφία: Allianz Industrie 4.0/Stefan Schreier, Shout Media.

Για τη συνολική λύση «Εφαρμογές και ψηφιακοί βοηθοί για ξυλουργούς και επιπλοποιούς», ο όμιλος HOMAG τιμήθηκε στο Allianz Industry 4.0 Award 2023 στην κατηγορία «Πρωτοπόρος στη βιομηχανία και την έρευνα».

Το Industry 4.0 Alliance, είναι ένα δίκτυο που ξεκίνησε, υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών του ομοσπονδιακού γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Με τους συνεργάτες του δικτύου που αποτελείται από εταιρείες, ιδρύματα εφαρμοσμένης έρευνας, ενώσεις, επιμελητήρια και κοινωνικούς εταίρους, το Industry 4.0 Alliance προσπαθεί να καθιερώσει τη Βάδη-Βυρτεμβέργη ως την κορυφαία περιοχή στον κόσμο για τις τεχνολογίες Industry 4.0. που προορίζονται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με τον νικητήριο τίτλο «Ψηφιοποίηση για ξυλουργούς και επιπλοποιούς: Εφαρμογές και ψηφιακοί βοηθοί», η HOMAG κατάφερε να πείσει και να εξασφαλίσει το νικητήριο βραβείο Allianz Industry 4.0 Award σε αυτή την κατηγορία.

Η ψηφιοποίηση στη HOMAG.

Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων παραγωγής για τη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου, η HOMAG προσφέρει λογισμικό σχετικό με μηχανήματα αλλά και ανεξάρτητο από μηχανήματα για μια ευρεία ομάδα που συμπεριλαμβάνει ξυλουργούς, έως μεσαίες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, εκτός από τις επιχειρήσεις μηχανημάτων και υπηρεσιών.

Οι εφαρμογές και οι ψηφιακοί βοηθοί της HOMAG αποτελούν έναν σχετικά νέο καινοτόμο επιχειρηματικό τομέα που στοχεύει στις ψηφιακές λύσεις για την καθημερινή εργασία, στην προετοιμασία των εργασιών και στο εργαστήριο για τους ειδικευμένους τεχνίτες.

Ειδικά στο ξυλουργικό επάγγελμα, όπως αναφέρει η HOMAG, οι πελάτες της αντιμετωπίζουν ξανά και ξανά τις ίδιες ερωτήσεις:

  • Υπάρχουν απλές λύσεις που μπορούν να άρουν διάφορα εμπόδια (π.χ. την οργάνωση των υλικών ή την ταξινόμηση των εξαρτημάτων) στην καθημερινή εργασία;
  • Πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε σιγά-σιγά τη χρήση ψηφιακών βοηθών στο εργαστήριο;
  • Ποια εργαλεία μπορείτε να δοκιμάσετε εύκολα χωρίς να επενδύσετε μεγάλα χρηματικά ποσά;

Η HOMAG ασχολήθηκε με αυτά τα ερωτήματα και ανέπτυξε ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές που έχουν σαν αποτέλεσμα να προσφέρουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Αρθρωτές εφαρμογές και βοηθοί: Εξατομικευμένες, εξατομικευμένες λύσεις για την εκάστοτε εφαρμογή.

Κανένα κόστος επένδυσης, ενημέρωσης ή συντήρησης: Χαμηλή τιμή εισόδου, χωρίς απρογραμμάτιστες οικονομικές δαπάνες.

Οι άδειες χρήσης είναι ανεξάρτητες από τον χρήστη: Οποιοσδήποτε αριθμός εργαζομένων μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή χωρίς πρόσθετο κόστος.

Ανεξάρτητα από το υλικό και το λειτουργικό σύστημα: Χρήση οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Ανοιχτό σύστημα – δυνατότητα εισαγωγής από όλα σχεδόν τα συστήματα (ERP, βιομηχανικό λογισμικό, CAD/CAM, Excel, CSV): Καμία σταθερή σύνδεση με συγκεκριμένα συστήματα λογισμικού.

Απλή, έξυπνη λειτουργία: Ελάχιστη απαιτούμενη εκπαίδευση.

Αποτελεσματική παραγωγή: Η ολοκλήρωση των παραγγελιών γίνεται ταχύτερα, πιο αξιόπιστα και με ακόμη καλύτερη ποιότητα.

Στην Ελλάδα, Ο Όμιλος HOMAG αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία:
Savvakis Woodworking Solutions.