Τα ιταλικά έπιπλα κουζίνας γίνονται όλο και πιο διεθνή.

Σύμφωνα με έρευνα του CSIL, οι εξαγωγές των ιταλικών επίπλων κουζίνας το 2022 αυξήθηκαν κατά 15%, αποκτώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ, με δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στην αγορά ανώτερης κατηγορίας που είναι οι ΗΠΑ.

Μπορεί σαν ποσοστό οι εξαγωγές να ήταν μικρότερες από αυτό που κατάφερε η Ισπανία (αύξηση εξαγωγών 20%), η οποία ωστόσο παραμένει σχετικά δευτερεύων παίκτης στην παγκόσμια εμπορική σκηνή της συγκεκριμένης κατηγορίας επίπλων, ξεπέρασε όμως σημαντικά τις αντίστοιχες εξαγωγές της Γερμανίας (αύξηση εξαγωγών 9%), η οποία θεωρείτε ο κορυφαίος εξαγωγέας παγκοσμίως στα έπιπλα κουζίνας.

Το 2022, οι εξαγωγές των ιταλικών επίπλων κουζίνας ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με τη Γαλλία να είναι η κύρια αγορά για τις ιταλικές κουζίνες και τις Ηνωμένες Πολιτείες να έρχονται στη δεύτερη θέση με έντονη όμως αύξηση της ζήτησης. Οι εξαγωγές προς τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 20% και 13% αντίστοιχα.

Στην έρευνα του CSIL παρουσιάζονται τα στοιχεία των 20 κορυφαίων ιταλικών εξαγωγέων επίπλων κουζίνας, με κύκλο εργασιών που κυμαίνεται από περίπου 15 έως 70 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία.

Οι Boffi, Veneta Cucine, Lube, Cubo Design, Cesar, Stosa, Arrital, συγκαταλέγονται στις εταιρείες που έχουν παρουσιάσει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στο εξωτερικό που κυμαίνονται από 15% έως 20% και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και το 30%.
Για την Armony Cucine, η κύρια αγορά είναι η Γαλλία, σημαντικός εξαγωγικός προορισμός και για εταιρείες όπως η Poliform, η Cesar και η Zecchinon. Σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών της Dada και της Valcucine προέρχεται από διάφορες ευρωπαϊκές αγορές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Boffi και η Scavolini έχουν ισχυρή παρουσία.