FESTOOL: Δύο νέα καινοτόμα δισκοπρίονα από έναν παγκόσμιο ηγέτη στο είδος.

Η FESTOOL είναι μια γερμανική εταιρεία κατασκευής επαγγελματικών εργαλείων χειρός, υψηλής τεχνολογίας, που το όνομά της σήμερα είναι συνώνυμο της καινοτομίας. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται για τη στιβαρή ποιότητα κατασκευής, την αξιοπιστία και την απόλυτη ακρίβεια που εξασφαλίζουν, την εργονομία, αλλά και την ασφάλεια που παρέχουν στους χειριστές τους.

Ιστορικά εργαλεία της FESTOOL. Αριστερά: 1927 Το πρώτο φορητό αλυσοπρίονο στον κόσμο. Μέση: 1938 Η πρώτη μορσιέρα στον κόσμο. Δεξιά: 1962 Το πρώτο δισκοπρίονο παγκοσμίως με οδηγό.

Από την ίδρυση της το 1925 έως σήμερα, έχει καταφέρει να προσφέρει μοναδικές λύσεις και παγκόσμιες καινοτομίες στον τομέα των ηλεκτρικών εργαλείων, ειδικά δε στα δισκοπρίονα ξύλου που αποτελούν και την ναυαρχίδα των προϊόντων της, παρουσιάζοντας το 1962 το πρώτο δισκοπρίονο παγκοσμίως με οδηγό και αργότερα το 1980 το πρώτο βυθιζόμενο δισκοπρίονο με οδηγό. Νωρίτερα το 1927, είχε κατασκευάσει επίσης το πρώτο φορητό αλυσοπρίονο στον κόσμο, καθώς και τη πρώτη μορσιέρα και το πρώτο τριβείο με απορρόφηση το 1938.

Η FESTOOL θεωρείται σήμερα παγκοσμίως, ο κορυφαίος κατασκευαστής στα φορητά και επιτραπέζια δισκοπρίονα και παραμένοντας πιστή στις σταθερές αξίες των εργαλείων της, συνεχίζει την μακρόχρονη παράδοσή της, παρουσιάζει δύο νέα ιδιαίτερα καινοτόμα δισκοπρίονα:

  • Το νέο φορητό βυθιζόμενο δισκοπρίονο TSV 60 K.
  • Το ΤKS 80 που σήμερα, είναι το ασφαλέστερο δισκοπρίονο πάγκου στον κόσμο!

FESTOOL TSV 60 K: Το νέο φορητό βυθιζόμενο δισκοπρίονο με πρόκοψη!

FESTOOL TSV 60 K

Τομή του πάνελ χωρίς σκασίματα και από τις δυο πλευρές του κομματιού!

Ενσωματωμένο ανεξάρτητο σύστημα πρόκοψης.

Το νέο βυθιζόμενο δισκοπρίονο με πρόκοψη TSV 60K, εξασφαλίζει μια καθαρή κοπή χωρίς σκασίματα και από τις δύο πλευρές του προς επεξεργασία πάνελ, από το πρώτο πέρασμα του δίσκου. Αυτό καθιστά την εργασία ιδιαίτερα αποδοτική, καθώς το πάνελ είναι άμεσα έτοιμο προς περαιτέρω επεξεργασία. Με την ενσωμάτωση του ανεξάρτητου συστήματος πρόκοψης μπροστά στο εργαλείο, η οποία επιτυγχάνεται με χρήση δίσκου διαμαντιού με ανάποδη περιστροφή από τον κύριο δίσκο, μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε το βάθος και τη λειτουργία του, ανεξάρτητα από το κύριο μέρος του εργαλείου, καθιστώντας το παγκοσμίως το μοναδικό εργαλείο χειρός που έχει αυτή τη δυνατότητα!

Πραγματικά ευέλικτο.

Με το νέο TSV 60 K , η εταιρεία FESTOOL έχει δημιουργήσει το πιο ευέλικτο βυθιζόμενο δισκοπρίονο ράγας μέχρι σήμερα.

Δυνατότητα κοπής σε βάθος έως και 62mm.

Με δυνατότητα κοπής σε βάθος έως και 62mm και τον περιστρεφόμενο δίσκο πρόκοψης/χάραξης, ακόμα και οι κοπές σε φάλτσο γωνίας 45Ο μοιρών είναι δυνατές σε συνδυασμό με τον οδηγό κοπής. Η άρτια συνεργασία του με τα αξεσουάρ και τις ευκολίες που προσφέρει το σύστημα της FESTOOL όπως, η αλλαγή δίσκου FastFix με το ένα χέρι, η ρύθμιση στροφών, η ρύθμιση βάθους με ακρίβεια δέκατου χιλιοστού και το καλιμπράρισμα πάνω στον οδηγό, το κάνει πραγματικά εύκολο στη χρήση και παραγωγικό για επαναλαμβανόμενες κοπές.

Μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την κοπή χάρη στο νέο σύστημα Kickback Stop.

Το καινοτόμο σύστημα KickbackStop.

Το TSV 60 K φέρει το καινοτόμο σύστημα KickbackStop, το οποίο προστατεύει τον χειριστή, αλλά και την επιφάνεια επεξεργασίας, σε περίπτωση που το δισκοπρίονο «κλοτσήσει» (Κickback) κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.  Στην περίπτωση του Κickback, το εργαλείο χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει, το αναγνωρίζει αυτόματα και σταματάει τη λειτουργία του ακαριαία, προσδίδοντας μια μοναδική αίσθηση ασφάλειας κατά την εργασία, εξασφαλίζοντας έτσι την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών του χειριστή.

Τέλεια κοπή πάνελ σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο.

Λειτουργικό για τέλειες κοπές σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο.

Με το νέο βυθιζόμενο δισκοπρίονο TSV 60 K μπορείτε να κόψετε με ακρίβεια, ακόμα και μεγάλα πάνελ με καθαρή κοπή χωρίς πετάγματα, όχι μόνο στο εργαστήριο αλλά και στην οικοδομή καθώς πρόκειται για ένα φορητό εργαλείο χειρός και σε συνδυασμό με τα αξεσουάρ του συστήματος της FESTOOL, είναι σαν να κόβετε το πάνελ σε σταθερή τεμαχιστική/γωνιάστρα. Την τέλεια κοπή έρχεται να συμπληρώσει και το σύστημα ασφάλισης του οδηγού, με τους σφιγκτήρες και τα αντιολισθητικά μέρη.

Ανθεκτικό, ισχυρό και απίστευτα αποδοτικό.

Ο ισχυρός επαγωγικός κινητήρας EC-TEC τελευταίας γενιάς, καθιστά ουσιαστικά το εργαλείο ικανό για αδιάκοπη λειτουργία χωρίς ανάγκη συχνής συντήρησης. Με μέγιστο αριθμό στροφών τις 6.800 ανά λεπτό και σε συνδυασμό με τη λειτουργία πρόκοψης και τον λεπτό δίσκο 1.8 mm. εξασφαλίζει ξεκούραστη κατεργασία τόσο σε υλικά μοριοσανίδας όσο και μασίφ ξυλείας, επιτυγχάνοντας πάντα τη βέλτιστη ποιότητα κοπής.

FESTOOL TKS 80 EBS – SawStop: Το ασφαλέστερο δισκοπρίονο πάγκου παγκοσμίως σήμερα !

FESTOOL TKS 80 EBS – SawStop

Το δισκοπρίονο πάγκου ΤKS 80 της FESTOOL, με το μοναδικό παγκοσμίως σύστημα προστασίας του χειριστή SawStop, σε συνδυασμό με την δεδομένη αξιοπιστία και ακρίβεια κοπής των εργαλείων της εταιρείας, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση για απαιτητικούς επαγγελματίες.

SawStop: Σύστημα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το σύστημα του εργαλείου SawStop (αυτόματο σταμάτημα δίσκου κοπής) φέρει έναν εγκέφαλο με αισθητήρες που σκανάρουν συνεχώς τυχόν αλλαγές στο ηλεκτρικό φορτίο που διαπερνάει μόνιμα το δίσκο, με αποτέλεσμα τη στιγμή που ο δίσκος έρθει σε επαφή με κάποιο αγώγιμο υλικό υπολογίσιμης μάζας όπως είναι ένα ανθρώπινο μέλος, να φρενάρει αυτόματα.

Ο δίσκος ακινητοποιείται ακαριαία με τη χρήση έκρηξης πυκνωτών και ενός συμπαγούς μέλους αλουμινίου, κατασκευασμένο να απορροφά την τεράστια ορμή που δημιουργείται στιγμιαία. Ταυτόχρονα, ο δίσκος βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού, εκμηδενίζοντας έτσι την όποια πιθανότητα παραμικρής επαφής με το ανθρώπινο χέρι.

Όλο αυτό επιτυγχάνεται σε χρόνο 5 χιλιοστών του δευτερολέπτου, 10 φορές ταχύτερα από τον αερόσακο του αυτοκινήτου.

Κάθε ενεργοποίηση του συστήματος μεταφράζεται σε μια επιτυχημένη αποφυγή ατυχήματος για τον χρήστη, με μοναδικό κόστος την αλλαγή του φρένου και πιθανόν του δίσκου, από τον ίδιο τον χρήστη, τίμημα ευτελούς αξίας σε σύγκριση με ένα καταστροφικό ατύχημα.

Η χρήση του με αγώγιμα υλικά όπως αλουμίνιο κ.λπ.

Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να εργαστεί με αγώγιμα υλικά όπως το αλουμίνιο ή άλλα μέταλλα, υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί προσωρινά το σύστημα ασφαλείας, ώστε το εργαλείο να εργαστεί αδιάκοπα πάνω στα υλικά αυτά.

Σε περιπτώσεις που ο χρήστης δεν είναι σίγουρος για το υλικό που θα κόψει, έχει την δυνατότητα να κάνει έλεγχο φέρνοντας το υλικό σε επαφή με το δίσκο και ο αισθητήρας διαβάζοντας την αγωγιμότητα του υλικού θα τον ενημερώσει με την κατάλληλη ένδειξη.

Μοναδικό σύνολο.

Το δισκοπρίονο πάγκου TKS 80 είναι κατασκευασμένο από στιβαρό πλαίσιο, διαθέτει άρτια ζυγοσταθμισμένο μοτέρ και έχει δυνατότητα κοπής έως 80mm, ρύθμιση γωνίας φάλτσου από -2Ο έως +47Ο μοίρες, ενώ η μεταφορά του καθίσταται πολύ εύκολη χάρη στα αναδιπλούμενα πόδια του. Παράλληλα διατίθεται μεγάλη γκάμα αξεσουάρ, όπως επεκτάσεις επιφάνειας εργασίας, οδηγός ρύθμισης μοιρών κ.α.

Tα δάχτυλά είναι ανεκτίμητης αξίας!

Με βάση τα παρακάτω στατιστικά σε παγκόσμια κλίμακα, το σύστημα FESTOOL-SAW STOP κρίνεται απαραίτητο καθώς ως φαίνεται, μπορεί να αποτρέψει πολύ σοβαρά ατυχήματα και συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία του χρήστη.

  • Eτησίως 5.000 τραυματισμοί.
  • 20 τραυματισμοί ανά βάρδια εργασίας.
  • 30% πολύ σοβαροί τραυματισμοί που καταλήγουν σε πρόωρη αναπηρική σύνταξη.
  • Ένα ατύχημα με δισκοπρίονο ανά 1 λεπτό στη Βόρεια Αμερική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα προϊόντα και τις προηγμένες τεχνολογίες της εταιρείας FESTOOL GmbH, καθώς και για να κλείσετε ραντεβού για μια δωρεάν επίδειξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, HELLENIC TOOL CENTER:


Τηλ. 210-2811072 
E-mail: info@hellenictool.gr
www.hellenictool.gr