interzum 2023: Όλος ο κλάδος των προμηθευτών επίπλου και εσωτερικού σχεδιασμού ήταν στην Κολωνία

Πηγή: Από Δελτίο Τύπου της interzum
Απόδοση στα ελληνικά: Γιάννακας Ιωάννης | Εκδόσεις eWood

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση για τους προμηθευτές του κλάδου επίπλων και εσωτερικού σχεδιασμού interzum 2023 που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας μεταξύ 9-12 Μαΐου 2023.

Με περίπου 62.000 εμπορικούς επισκέπτες από σχεδόν 150 χώρες, η interzum αποτέλεσε για μια ακόμη φορά μοναδική πηγή έμπνευσης, για όλους τους παρευρισκόμενους στα περίπτερα της έκθεσης και στους πολυάριθμους χώρους των ειδικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων (4) ημερών της διοργάνωσης.

Οι περίπου 1.600 εκθέτες περίμεναν με ανυπομονησία τέσσερα (4) χρόνια από την προηγούμενη διοργάνωση, για να μπορέσουν επιτέλους να συναντηθούν ξανά από κοντά, στην κορυφαία παγκόσμια εκδήλωση του κλάδου, ώστε να αποκαλύψουν τις καινοτόμες λύσεις και τα νεότερα προϊόντα τους, αξιοποιώντας πλήρως μαζί με τους επισκέπτες, αυτήν την παγκόσμια πλατφόρμα επικοινωνίας και εμπορίου για άλλη μια φορά.

«Η εμπορική έκθεση interzum, δε θα μπορούσε να αναδείξει καλύτερα τη σημασία της για τον ρόλο που επιτελεί στον κλάδο», δήλωσε ευχαριστημένος από την επιτυχία της έκθεσης, ο Oliver Frese, Chief Operating Officer της διοργανώτριας εταιρείας Koelnmesse. Για τον ίδιο, η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν ένα σαφές σημάδι πως οι κορυφαίες εμβληματικές εκδηλώσεις όπως είναι η interzum, είναι σήμερα πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ άλλοτε για ένα βιώσιμο μέλλον.

H σημασία αυτή για τον κλάδο των προμηθευτών επίπλου και εσωτερικού σχεδιασμού, επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια της έκθεσης, από τον υψηλό αριθμό των διεθνών εμπορικών επισκεπτών, που όπως αναφέρθηκε άγγιξε τις 62.000.

Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πολωνία. Ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών ήταν πολύ ενθαρρυντικός, έχοντας αυξηθεί κατά 16% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση της εμπορικής έκθεσης. Ομοίως, αυξήθηκε και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών από την Ινδία. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την έκδοση βίζας, ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών ήταν επίσης ικανοποιητικός. Οι εκθέτες επαίνεσαν επίσης το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας μεταξύ των επισκεπτών από όλες τις χώρες.

Η interzum δίνει νέα ώθηση στον κλάδο, με την κατευθυντήρια αρχή της Neo-Ecology

Κεντρικό θέμα της εμπορικής έκθεσης ήταν η βιωσιμότητα. Με την εστίασή της στη συνολική έννοια και την αρχή της Neo-Ecology (αρχή μιας νέας οικολογίας που αντιπροσωπεύει μια εντελώς νέα σχέση μεταξύ ανθρώπων, φύσης και οικονομίας), η interzum πολύ πριν ξεκινήσει η εμπορική έκθεση του 2023,  έφερε στο προσκήνιο τη βιωσιμότητα, την προστασία του κλίματος, την αποδοτικότητα των πόρων και το μελλοντικό σχεδιασμό.

Το πόσο τα παραπάνω θέματα άγγιξαν τον κλάδο, ήταν εμφανές σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, όπου όλοι σχεδόν οι εκθέτες, αναγνώρισαν την αυξανόμενη σημασία των περιβαλλοντικών θεμάτων. Πτυχές αυτών, όπως η αποδοτικότητα των πόρων, τα έξυπνα υλικά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ανακύκλωση αλλά και η επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση προϊόντων που έχουν κάνει τον κύκλο της ζωής τους, ήταν βασικό θέμα σε πολλές από τις καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Σημειωτέον πως στο ποικίλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα περιβαλλοντικά θέματα διερευνήθηκαν επίσης αναλυτικά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις τρεις (3) ειδικές εκδηλώσεις, το interzum Trend Forums, το interzum Product Stage και το interzum Trend Stage, όπου διάσημοι ειδικοί του κλάδου, παρουσίασαν και συζήτησαν τις πιο σημαντικές τάσεις και εξελίξεις, σχετικά με θέματα που αφορούν τον μελλοντικό κόσμο των υλικών, των επίπλων και της επίπλωσης, είχαν μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον στο διεθνές εμπορικό κοινό.

Η interzum γίνεται πράσινη: Προχωρώντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι ειδικές εκδηλώσεις, δεν ήταν τα μόνα πράγματα που εστίαζαν στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Πολλά από τα περίπτερα της έκθεσης έδειξαν πως σχεδιάστηκαν από τους εκθέτες, επίσης με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων. Επιπλέον η ίδια η εμπορική έκθεση interzum, έδειξε μέσω της όλης διοργάνωσης, πως αποδέχεται και αναλαμβάνει την ευθύνη της, καταβάλλοντας ενεργές προσπάθειες για την προστασία του κλίματος.

Κατά το στάδιο προετοιμασίας της έκθεσης, η interzum ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για να καταστήσει τη μεγαλύτερη βιομηχανική εκδήλωση στον κόσμο για την παραγωγή επίπλων και την εσωτερική διακόσμηση, πιο βιώσιμη στο μέλλον.

Με βάση τις εμπειρίες που συγκεντρώθηκαν φέτος, η εμπορική έκθεση θα διερευνήσει πώς μπορεί να ενσωματώσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα σε μελλοντικές εκδηλώσεις όπως:

  • interzum Cologne: 20–23 Μαΐου 2025
  • interzum Guangzhou: 28–31 Μαρτίου 2024
  • interzum Bogotá: 14–17 Μαΐου 2024

Η interzum 2023 σε αριθμούς

Περίπου 1.600 εταιρείες/εκθέτες από 59 χώρες συμμετείχαν στην interzum του 2023 (2019: 1.806 εταιρείες από 61 χώρες) σε έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο που κάλυπτε 186.000 m² (2019: 190.000 m²).
Η έκθεση περιελάμβανε 255 εκθέτες από τη Γερμανία (2019: 356 εκθέτες) και 1.345 ξένους εκθέτες (2019: 1.450 εκθέτες).
Οι ξένοι εκθέτες αντιπροσώπευαν περίπου το 84% της έκθεσης (2019: 80%).
Συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων για την τελευταία ημέρα της εμπορικής έκθεσης, 62.000 εμπορικοί επισκέπτες από 150 χώρες (2019: 74.000 εμπορικοί επισκέπτες από 152 χώρες) παρακολούθησαν την interzum, με τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες να αντιπροσωπεύουν περίπου το 76% (2019: 75%).

Η επόμενη interzum θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία από τις 20 – 23 Μαΐου 2025.
Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.interzum.com/en/

Koelnmesse – Παγκόσμια Έμπνευση για Διαβίωση, Συμβόλαιο και Δημόσιους Χώρους.
Η Koelnmesse είναι ο κορυφαίος διοργανωτής εμπορικών εκθέσεων παγκοσμίως για τους τομείς του Living, του Contract και των Δημόσιων Χώρων. Στον εκθεσιακό χώρο της Κολωνίας, εκτός από την imm cologne και την interzum, άλλες μορφές εμπορικών εκθέσεων όπως η LivingKitchen, η ORGATEC, η spoga+gafa, η FSB και η aquanale, συγκαταλέγονται μεταξύ των διεθνώς αναγνωρισμένων και καθιερωμένων τόπων συνάντησης των αντιστοίχων κλάδων.
Αυτές οι εκθέσεις αντιπροσωπεύουν ολοκληρωμένα τον τομέα του εσωτερικού χώρου και σχεδιασμού, τα τμήματα προμήθειας επίπλων και εσωτερικών κατασκευών, τον κόσμο της κουζίνας, όλα τα θέματα για τον σύγχρονο κόσμο της εργασίας, τον τρόπο ζωής στον κήπο καθώς και τους δημόσιους χώρους, τις εγκαταστάσεις αθλητισμού και αναψυχής, τη σάουνα, την πισίνα και το περιβάλλον.
Εκτός από τις εκδηλώσεις στην Κολωνία, η Koelnmesse επεκτείνει στρατηγικά το χαρτοφυλάκιό της σε βασικές αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο, όπως με τις επιτυχημένες εκθέσεις ORGATEC TOKYO στην Ιαπωνία, interzum bogota στην Κολομβία και interzum guangzhou στην Κίνα.
Οι επόμενες εκδηλώσεις:
interzum guangzhou -Η κορυφαία έκθεση παραγωγής επίπλων στην Ασία, Guangzhou Κίνας: 28-31/03/2024.
interzum bogota – Διεθνής έκθεση για τη βιομηχανική επεξεργασία ξύλου και την κατασκευή επίπλων, Μπογκοτά Κολομβίας: 14-17/05/2024.


Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.koelnmesse.com/