Η Pfleiderer κερδίζει το Γερμανικό Βραβείο Αειφορίας για το 2024!

Το Γερμανικό Βραβείο Αειφορίας 2024 GSA (German Sustainability Award) παρέλαβε ο Όμιλος Pfleiderer στην κατηγορία Βασικά Υλικά/Επεξεργασία ξύλου, σε ειδική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2023 στο MARITIM Hotel του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Οι νικητές των Γερμανικών Βραβείων Αειφορίας, που ως θεσμός διανύει το 16ο έτος της λειτουργίας του, είχαν ήδη ανακοινωθεί δημόσια από τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Από την τελετή βράβευσης. Φωτο: © Christian Köster

Στη φετινή τελετή, οι 100 πρωτοπόροι της γερμανικής οικονομίας σε τομείς που έχουν σχέση με το μετασχηματισμό των πόρων και της αειφορίας, της κοινωνίας/αλυσίδας αξίας, της φύσης και του κλίματος, βραβεύθηκαν για την αποτελεσματική και υποδειγματική συνεισφορά τους, στην σημερινή αειφορική μεταμόρφωση της Γερμανίας και μπορούν να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα και κίνητρο για διάδοση της αειφορίας σε πολλούς τομείς.

Στους περίπου 1.200 καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής, περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι από την κριτική επιτροπή και ιδρύματα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετασχηματιστική πρόοδο της σημερινής γερμανικής οικονομίας.

Ανάμεσά τους ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank Dr. Sabine Mauderer, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WWF Heike Vesper, ο Πρόεδρος του DIHK Peter Adrian και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας της Φύσης Dr. Kai Niebert.

Ο Όμιλος Pfleiderer, κορυφαίος κατασκευαστής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ξύλου, ελασμάτων και ρητινών στην Ευρώπη, κατάφερε να κερδίσει το Γερμανικό Βραβείο Αειφορίας 2024 στην κατηγορία Βασικά Υλικά/Επεξεργασία ξύλου, κλείνοντας μια χρονιά γεμάτη με βραβεία για τις δραστηριότητες ESG (Environmental, Social and Governance – Περιβαλλοντική, Κοινωνική και εταιρική Διακυβέρνηση) της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η Pfleiderer έλαβε μεταξύ άλλων το χρυσό μετάλλιο από την EcoVadis (Ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος πάροχος αξιολογήσεων βιωσιμότητας επιχειρήσεων στον κόσμο) και σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Morningstar Sustinalytics, συγκαταλέγεται ανάμεσα στο κορυφαίο 2% από ένα σύνολο 15.000 εταιρειών που έχουν αξιολογηθεί παγκοσμίως με την υψηλότερη κατάταξη στην κατηγορία δομικών υλικών.

Ο Δρ. Frank Herrmann, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Pfleiderer, είναι γεμάτος επαίνους για την ομάδα του και εξηγεί τη συνταγή της επιτυχίας λέγοντας:

«Αυτό το βραβείο είναι πρώτα και κύρια μια ανταμοιβή για την ακούραστη δέσμευση της ομάδας μου. Η βιωσιμότητα ήταν πάντα κάτι περισσότερο από μια απλή υπόσχεση στην Pfleiderer. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δώσαμε ολοένα και περισσότερη πνοή στον όρο της βιωσιμότητας, αλλά και τον συνδέσαμε σταθερά με τη στρατηγική μας ως στάση. Αυτό αρχίζει να αποδίδει ολοένα και περισσότερο για τους πελάτες μας, την εταιρεία μας και φυσικά για το περιβάλλον».

Σχετικά με την Pfleiderer.

Η Pfleiderer είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής υψηλής ποιότητας προϊόντων μηχανικής επεξεργασίας ξύλου, laminates και ρητινών.
Μέσω του τμήματος Engineered Wood Products, η εταιρεία παράγει premium προϊόντα ξύλου και laminate για ταχέως αναπτυσσόμενες, υψηλής ποιότητας εφαρμογές στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές κουζίνας, επίπλων και κατασκευών.
Η Pfleiderer είναι επίσης κορυφαίος παραγωγός ειδικών και βιομηχανικών ρητινών μέσω του τμήματος Silekol, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα ίδια προϊόντα της Pfleiderer και από εξωτερικούς πελάτες στην παραγωγή πάνελ, τη συσκευασία, τις κατασκευές και τις βιομηχανίες δομικών υλικών.
Η Pfleiderer έχει την έδρα της στο Neumarkt in der Oberpfalz της Γερμανίας και απασχολεί περίπου 2.200 υπαλλήλους κυρίως σε πέντε εργοστάσια στη Γερμανία και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ρητινών στην Πολωνία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 125 χρόνια με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την ανανεώσιμη φύση του ξύλου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη βιώσιμη προμήθεια και παραγωγή, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.pfleiderer.com