Η Koelnmesse και η dmg events ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την εκθεσιακή τους παρουσία στη Μέση Ανατολή

Δελτίο Τύπου της Koelnmesse στις 06/05/2024.
Φωτογραφία ©: Koelnmesse

Η Koelnmesse και η dmg events, δύο παγκόσμιοι ηγέτες στον εκθεσιακό κλάδο, υπέγραψαν επίσημα προσύμφωνο συνεργασίας (MoU) για την από κοινού ανάπτυξη, βασικών εμπορικών εκθέσεων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία θα συνδυάσει και θα αξιοποιήσει τα δυο μεγάλα εμπορικά σήματα, δημιουργώντας μια δυναμική συνέργεια που υπόσχεται καινοτόμες και εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Η αγορά της Μέσης Ανατολής, με την ταχεία ανάπτυξη και τις ποικίλες βιομηχανίες της, αποτελεί μοναδική ευκαιρία και για τους δύο οργανισμούς.

Ο Gerald Böse, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Koelnmesse, ανέφερε σχετικά:

«Η Koelnmesse είναι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με την dmg events, τον κορυφαίο διεθνή διοργανωτή στη Μέση Ανατολή. Το κοινό μας όραμα είναι να επεκτείνουμε τα εμπορικά σήματα και τις εκδηλώσεις μας στην ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια εκθεσιακή αγορά. Καθώς τα φιλόδοξα σχέδια της περιοχής προωθούν την ανάπτυξη της βιομηχανίας και τις επενδύσεις, η συνεργασία μας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος».

Η συνεργασία θα επικεντρωθεί σε διάφορους κρίσιμους τομείς, μεταξύ των οποίων:

1. Αθλητικές, κτιριακές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις: Αντλώντας στοιχεία από την επιτυχημένη FSB της Koelnmesse (28-31/10/2025), την παγκοσμίως κορυφαία εμπορική έκθεση για τους δημόσιους χώρους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, και τις εκθέσεις Sport, Leisure & Facilities Shows της dmg, η συνεργασία θα επιμεληθεί εκθέσεις αιχμής που απευθύνονται σε λάτρεις του αθλητισμού, αρχιτέκτονες, κατασκευαστές και διαχειριστές εγκαταστάσεων αναψυχής. Αυτές οι εκδηλώσεις θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις, καινοτομίες και λύσεις στις αθλητικές υποδομές και τους χώρους αναψυχής:

2. Σχεδιασμός, κατασκευή και διαρρύθμιση γραφείων: Με βάση την επιτυχία της ORGATEC της Koelnmesse (22-25/10/2024), της κορυφαίας διεθνούς εμπορικής έκθεσης για τον σύγχρονο κόσμο της εργασίας, και της Workspace της dmg, η συνεργασία θα παρουσιάσει μια αποκλειστική έκθεση σχεδιασμού και κατασκευής γραφείων. Αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και υπεύθυνοι λήψης εταιρικών αποφάσεων θα ανακαλύψουν πρωτοποριακές ιδέες, βιώσιμα σχέδια και έξυπνες λύσεις γραφείου.

3. Έπιπλα και εξαρτήματα: Η αγορά επίπλων στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμη για σημαντική ανάπτυξη κατά την επόμενη πενταετία, λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής και της αστικοποίησης, της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος και των Προγραμμάτων προσιτής στέγασης, τα οποία ενθαρρύνουν την ιδιοκατοίκηση και δημιουργούν αύξηση της ζήτησης για έπιπλα. Για την κάλυψη αυτής της ζήτησης η Koelnmesse και η dmg events θα επιμεληθούν εκθέσεις που θα παρουσιάζουν καινοτόμα σχέδια, βιώσιμα υλικά και έξυπνες λύσεις για τη βιομηχανία κατασκευής επίπλων. Η Koelnmesse διαθέτει εκτεταμένη τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα, κυρίως λόγω της επιχειρηματικής εκδήλωσης εσωτερικών χώρων, imm cologne (12-16/01/2025). Το χαρτοφυλάκιο Living, Contract & Public Spaces της Koelnmesse περιλαμβάνει 11 διεθνείς εκδηλώσεις και εμπορικές εκθέσεις.

4. Εξοπλισμό και εργαλεία: Η Koelnmesse διοργανώνει με επιτυχία την EISENWARENMESSE από το 1971 και την Asia-Pacific Sourcing στην Κολωνία από το 2005, καθώς και πολυάριθμες δορυφορικές εκδηλώσεις στον τομέα Hardware & Tools. Με βάση αυτή την εμπειρία, η Koelnmesse και η dmg θα εξετάσουν επίσης τις πιθανές δυνατότητες διοργάνωσης εκθέσεων στο νέο τοπίο.

Ο Geoff Dickinson, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου dmg events, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα συνεργασία αναφέροντας:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας στη Μέση Ανατολή συνεργαζόμενοι με την Koelnmesse. Με πάνω από 35 επιτυχημένες ετήσιες εκδηλώσεις στην περιοχή, δεσμευόμαστε να προσθέσουμε αξία και να αξιοποιήσουμε τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκιά μας. Μαζί, θα δημιουργήσουμε εξαιρετικές εμπειρίες τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες».

Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ της Koelnmesse και της dmg events, υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους να προωθήσουν το εκθεσιακό τοπίο στη Μέση Ανατολή. Αξιοποιώντας τις συλλογικές τους δυνάμεις, στοχεύουν στη δημιουργία μετασχηματιστικών εκδηλώσεων που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και παράλληλα ενισχύουν την καινοτομία και συνδέουν τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα τους.Σχετικά με την dmg events:
Η dmg events είναι ένας κορυφαίος διοργανωτής εκδηλώσεων πρόσωπο με πρόσωπο και εκδότης υπηρεσιών πληροφόρησης. Στόχος του είναι η διοργάνωση δυναμικών αγορών για τη σύνδεση των επιχειρήσεων με τις κατάλληλες κοινότητες και ή επιτάχυνση της ανάπτυξης τους στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο τοπίο.
Με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και διοργάνωση περισσότερων από 90 εκδηλώσεων κάθε χρόνο, η dmg events είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο.
Οι εμβληματικές της εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τις εκθέσεις Big 5 Global, ADIPEC, Gastech, EGYPES, The Hotel Show, INDEX και The Saudi Food Show.
Η dmg events ιδρύθηκε το 1989 και είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της Daily Mail and General Trust plc (DMGT), www.dmgt.co.uk
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dmgevents.com/Σχετικά με την Koelnmesse:
Η Koelnmesse είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης, καταλαμβάνοντας  τον τρίτο μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο στη Γερμανία με σχεδόν 400.000 τ.μ. αιθουσών και υπαίθριου χώρου και συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα (10) μεγαλύτερων εκθεσιακών χώρων στον κόσμο. Η Koelnmesse απασχολεί σήμερα πάνω από 1.000 άτομα.
Η Koelnmesse διοργανώνει στην πόλη της Κολωνίας  και διαχειρίζεται περίπου 80 εμπορικές εκθέσεις και εκδηλώσεις σε πολλούς  τομείς.
Το χαρτοφυλάκιό της φτάνει σε περισσότερες από 54.000 εκθέτες και εταιρείες από 122 χώρες και περίπου 3.000.000 επισκέπτες πάνω από 200 χώρες.
Μέχρι το 2040, η Koelnmesse θα έχει επενδύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην ανάπτυξη του εκθεσιακού της χώρου, στο πιο εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της, ώστε να μπορέσει να καλύψει όλες τις μορφές των εκδηλώσεων της στο μέλλον.
Η Koelnmesse το 2024 γιορτάζει την 100ή επέτειο της:
100 χρόνια κατά τα οποία η Koelnmesse έχει φέρει κοντά ανθρώπους και αγορές από όλο τον κόσμο.
100 χρόνια κατά τα οποία, επαναπροσδιορίστηκε ξανά και ξανά με ένα οραματικό πάθος για το μέλλον:
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.koelnmesse.de/unternehmen/wir/geschichte/