ALFASOLID Works – SWOOD: Ένα προηγμένο λογισμικό για τη σχεδίαση και την κατασκευή ξυλουργικών κατασκευών και επίπλων

Σχεδιάστε αποτελεσματικά, παράγετε αποδοτικότερα!

Η βιομηχανία των ξυλουργικών κατασκευών και της παραγωγής επίπλων, τα τελευταία χρόνια βιώνει μοναδικές σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις, καθώς η σημερινή ψηφιακή τεχνολογία έχει ενσωματωθεί πλέον υποχρεωτικά αλλά και αποτελεσματικά στη διαδικασία κατασκευής πολλών προϊόντων ξύλου.

Ένα από τα πιο σύγχρονα και ευέλικτα λογισμικά – κλειδιά στην εξέλιξη της ξυλουργικής βιομηχανίας, είναι το λογισμικό SWOOD της EFICAD.

Το SWOOD το οποίο παρέχεται ως κάθετη εφαρμογή μέσα από το περιβάλλον εργασίας του λογισμικού 3D CAD SOLIDWORKS, είναι ένα εξειδικευμένο λογισμικό που σχεδιάστηκε από την EFICAD ειδικά για την ξυλουργική βιομηχανία, με σημερινές πωλήσεις παγκοσμίως σε πάνω από 47 χώρες.

Πρόκειται για ένα προηγμένο και πλήρες πακέτο/εργαλείο λογισμικού CAD/CAM, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα σημερινά πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας, παρέχοντας τους ολοκληρωμένες και άριστες λύσεις στο σχεδιασμό, στην παραγωγή και στη διαχείριση ακόμη και των πιο απαιτητικών έργων της ξυλουργικής βιομηχανίας.

Κύρια χαρακτηριστικά του SWOOD.

1. Προηγμένη παραμετρική και ακριβή σχεδίαση κάθε κατασκευής.

Το SWOOD προσφέρει σύγχρονα και ισχυρά εργαλεία σχεδίασης, που επιτρέπουν στους επιπλοξυλουργούς να δημιουργούν με ακρίβεια ακόμη και τα πιο περίπλοκα σχέδια, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλία των υλικών και των διαστάσεων.

2. Αποδοτική διαδικασία παραγωγής συμβατή με κάθε CNC μηχάνημα.

Το SWOOD διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα σχεδιαστικά προγράμματα λογισμικού CAM, συμβατό με πολλές μηχανές επεξεργασίας ξύλου CNC από 2.5 έως 5 άξονες. Έτσι, η διαδικασία παραγωγής γίνεται πιο αποδοτική. Το λογισμικό του SWOOD επιτρέπει τον αυτόματο υπολογισμό των κοπτικών λιστών, των κατεργασιών και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών της κοπής, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

3. Ενσωμάτωση με άλλα λογισμικά CAD/CAM και μηχανήματα CNC.

Το SWOOD είναι συμβατό με άλλα λογισμικά CAD/CAM και μηχανήματα CNC, επιτρέποντας έτσι την ομαλή συνεργασία και την ενσωμάτωση του σε υπάρχουσες κατασκευαστικές διαδικασίες.

4. Τεχνολογία SWOOD Nesting.

Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας Nesting, οι αλγόριθμοι του SWOOD επιτρέπουν με μία μόνο λειτουργία, τον άριστο σχεδιασμό της κοπής και της μηχανικής κατεργασίας των τεμαχίων που χρειάζεται μια κατασκευή.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αξιοποιεί αποδοτικά όλους τους γεωμετρικούς συνδυασμούς που προκύπτουν, προκειμένου να χωρέσουν και και να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τεμάχια από ένα ενιαίο πάνελ, επιτυγχάνοντας έτσι την ελαχιστοποίηση της παραγόμενης φύρας και την βελτιστοποίηση της παραγωγής.

Κύριες εφαρμογές του SWOOD:

  • Έπιπλα κουζίνας, μπάνιου, κρεβατοκάμαρας κ.α.
  • Βιτρίνες καταστημάτων.
  • Πόρτες, παράθυρα, σκάλες και λοιπές ξυλουργικές κατασκευές.
  • Ξύλινες επενδύσεις σε σκάφη, πλοία, Yacht, Jet κ.α.
  • Πέργκολες, σκίαστρα κ.α.
  • Ειδικές κατασκευές.

Τα οφέλη του SWOOD.

1. Αυξημένη Παραγωγικότητα.
Το SWOOD βοηθά τις επιχειρήσεις να παράγουν περισσότερα έργα σε λιγότερο χρόνο, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα.
2. Περιορισμός Σφαλμάτων.
Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες του SWOOD μειώνουν τα πιθανά σφάλματα και τα ανθρώπινα λάθη.
3. Αύξηση Κέρδους.
Η βελτιωμένη διαχείριση έργων και η εξοικονόμηση πόρων συνεισφέρουν στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή SWOOD αντιπροσωπεύει σίγουρα μια σημαντική ψηφιακή πλατφόρμα και συγχρόνως μια ολοκληρωμένη λύση για την εξέλιξη της ξυλουργικής βιομηχανίας.
Πλήρως ενσωματωμένη στο άρτιο περιβάλλον εργασίας του SOLIDWORKS, συνδυάζει εξειδικευμένα εργαλεία για την επεξεργασία ξύλου και πάνελ, με τα καινοτόμα εργαλεία του SOLIDWORKS ως προς την παραμετρική σχεδίαση. Μαζί με τις υπόλοιπες κάθετες εφαρμογές του SWOOD, καθιστούν ευκολότερη και ταχύτερη τη δημιουργία ακόμη και των πιο απαιτητικών κατασκευαστικών σχεδίων παραγωγής.

Με τη δυνατότητα του να δίνει άριστες λύσεις στη σχεδίαση, στην παραγωγή και στη διαχείριση έργων, το συγκεκριμένο λογισμικό βοηθά τις επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν σε ένα ανταγωνιστικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον όπως είναι αυτό της ξυλουργικής βιομηχανίας, παρέχοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα τους και παράλληλα να αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξη αριστείας στον τομέα τους.

Το λογισμικό SWOOD αντιπροσωπεύεται σε Ελλάδα και Κύπρο από την εταιρεία ALFASOLID Works. Η αξιοποίηση της γνώσης και της πληροφορίας SOLIDWORKS προς όφελος της ελληνικής βιομηχανικής επιχείρησης, αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της ALFASOLID Works. Με 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, παρέχει σε όλους τους πελάτες της διαρκή τεχνική υποστήριξη, κατανοώντας τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της κάθε επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SWOOD.
Τηλ. Αθήνας: 210 3414408.
Τηλ. Θεσσαλονίκης: 2311 218150
Email: pliroforia@alfasolid.com
https://www.alfasolid.gr/ 
Facebook: facebook.com/AlfaSolid  
Linkedln: linkedin.com/company/alfasolid/
Youtube: www.youtube.com/@AlfaSolid