Όμιλος EGGER: Αύξηση του τζίρου κατά 37,4% για το οικονομικό έτος 2021/2022.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν διεθνώς λόγω της παρατεταμένης πανδημίας του COVID-19 και οι δραματικές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και πρώτων υλών, ο Όμιλος Egger κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να καταγράψει ισχυρή αύξηση στον κύκλο εργασιών του για το οικονομικό έτος 2021/2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Όμιλος στις 28/07/2022, οι πωλήσεις έφτασαν τα 4.234,3 εκατ. ευρώ (+37,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος) και EBITDA 877,5 εκατ. ευρώ (+41,0% σε σχέση με το προηγούμενο έτος).Το περιθώριο EBITDA παραμένει σταθερό στο 20,7% (προηγούμενο έτος: 20,2%) και ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων έφτασε στο 50,9%, αρκετά υψηλότερος από το 42,0% που ήταν το προηγούμενο έτος.

«Αυτή η αύξηση των αποτελεσμάτων δείχνει αφενός πως αντιμετωπίσαμε καλά τις προκλήσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας και ταυτόχρονα, χρησιμοποιήσαμε πολύ καλά τις ευκαιρίες που προέκυψαν στον κλάδο μας», λέει ο Thomas Leissing, Οικονομικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της Διοίκησης του Ομίλου.

Ο Όμιλος EGGER τους τελευταίους μήνες παρήγαγε ποσότητες ρεκόρ, καταφέρνοντας έτσι να εξυπηρετήσει την μεγάλη ζήτηση των πελατών του. Με 10,5 εκατομμύρια m³ υλικών με βάση το ξύλο και ξυλείας, ο Όμιλος κατάφερε να πετύχει κορυφαία παραγωγή.

«Τη θετική εξέλιξη που είχαμε στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον, πάνω απ’ όλα την οφείλουμε στους περίπου 10.800 εργαζομένους μας», δήλωσε ομόφωνα η Διοίκηση του Ομίλου.

Η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές πρώτων υλών σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη και ο Όμιλος EGGER βιώνει επίσης μια τεράστια αύξηση του κόστους ενέργειας και μεταφοράς. Η αυξανόμενη ζήτηση για ξύλο, τη σημαντικότερη πρώτη ύλη για την παραγωγή υλικών με βάση το ξύλο, οδηγεί επίσης σε πρόσθετη πίεση του κόστους.

Η κρίση στην Ουκρανία, οι ασταθείς αγορές εμπορευμάτων, ο αβέβαιος ενεργειακός εφοδιασμός, η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 και η συνεχής αύξηση του πληθωρισμού, είναι παράγοντες που μειώνουν τις προσδοκίες του Ομίλου EGGER για τα κέρδη του επόμενου οικονομικού έτους 2022/2023.