Ο Όμιλος EGGER βραβεύτηκε ως το «Smart Factory» της χρονιάς για το εργοστάσιο του στο Unterradlberg της Αυστρίας.

Το πρώτο βραβείο ως το «Smart Factory – Έξυπνο Εργοστάσιο» της χρονιάς, απέσπασε ο Όμιλος Eggger στον διάσημο αυστριακό διαγωνισμό «Fabrik2023», για το εργοστάσιο παραγωγής του στο Unterradlberg της Αυστρίας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που εδώ και 13 χρόνια αποτελεί θεσμό για τη βιομηχανία της Αυστρίας, διοργανώνεται από το ερευνητικό ίδρυμα Fraunhofer Austria σε συνεργασία με το βιομηχανικό περιοδικό INDUSTRIEMAGAZIN της χώρας και επιβραβεύει κάθε χρόνο τις βιομηχανικές εταιρείες παραγωγής με ιδιαίτερα βιώσιμες και καινοτόμες προσεγγίσεις, όσον αφορά την αποδοτικότητα και τον έλεγχο της παραγωγής, καθώς και τις διαδικασίες αποθήκευσης και logistics, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία, στην καινοτομία και στη βιωσιμότητα. Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, προκρίνονται τέσσερις φιναλίστ που διεκδικούν μια θέση στις τρεις ειδικές κατηγορίες βράβευσης που είναι οι «Efficient Factory», «Smart Factory» και «Green Factory».

Στη φετινή τελετή βράβευσης του διαγωνισμού που έγινε στις 5/10/2023, το εργοστάσιο EGGER Unterradlberg που βρίσκεται κοντά στο St. Pölten (Κάτω Αυστρία), αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία «Smart Factory» λόγω της τεχνολογικά προηγμένης παραγωγής του και μπορεί πλέον να αποκαλείται «Έξυπνο εργοστάσιο» της χρονιάς.

«Το γεγονός ότι η εταιρεία μας λαμβάνει μια τέτοια υψηλού κύρους αναγνώριση, μας γεμίζει φυσικά με μεγάλη υπερηφάνεια. Θεωρούμε ένα τέτοιο βραβείο, ως την απόδειξη ότι ακολουθούμε πάντα τον σωστό δρόμο στις προσπάθειές μας για τεχνολογική ανάπτυξη προσανατολισμένη στο μέλλον», λέει με χαρά ο Martin Wurzl, Διευθυντής Εργοστασίου του τμήματος Τεχνολογία/Παραγωγή και συνεχίζει:

«Πάνω απ’ όλα, αυτό το βραβείο οφείλεται επίσης στους περισσότερους από 450 υπαλλήλους μας, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εργοστασίου μας, εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργία του και δίνουν επίσης ώθηση για ακόμη πιο “έξυπνη” καινοτομία».

Το εργοστάσιο της EGGER είναι το πιο «έξυπνο» εργοστάσιο παραγωγής στην Αυστρία.

Η νίκη στην ειδική κατηγορία «Έξυπνο εργοστάσιο» υπογραμμίζει τις προσπάθειες ολόκληρου του Ομίλου EGGER να είναι πρωτοπόρος στην καινοτομία. Τα «έξυπνα εργοστάσια» αντιπροσωπεύουν την καινοτόμο και προσανατολισμένη στο μέλλον ανάπτυξη στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής. Η χρήση του αυτοματισμού, της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης βελτιστοποιεί τις διαδικασίες παραγωγής και αυξάνει την παραγωγικότητα, την ποιότητα και την αποδοτικότητα.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του διαγωνισμού, η EGGER κέρδισε το πρώτο βραβείο, κυρίως για την ολιστική της προσέγγιση στις αυτοματοποιημένες και δικτυωμένες λειτουργίες παραγωγής, καθώς και για την ανεξάρτητη δημιουργία συστημάτων για τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών.