Όμιλος HOMAG: Νέο ρεκόρ παραγγελιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Ομίλου HOMAG, η παραλαβή νέων παραγγελιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, αυξήθηκε κατά 30% φθάνοντας στα 574 εκατ. ευρώ (1ο τρίμηνο 2021: 440 εκατ. ευρώ), επιτυγχάνοντας έτσι νέο τριμηνιαίο ρεκόρ.

Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν επίσης κατά 21% φθάνοντας στα 367 εκατ. ευρώ (1ο τρίμηνο 2021: 303 εκατ. ευρώ), ενώ οι εκκρεμείς παραγγελίες έφτασαν στις 31 Μαρτίου 2022 το νέο ρεκόρ των 1.213 εκατ. ευρώ (31 Μαρτίου 2021: 718 εκατ. ευρώ).

Ο Όμιλος HOMAG σχεδόν διπλασίασε και το EBIT (Κέρδη προ φόρων) πριν από τις έκτακτες επιπτώσεις, στα 26,8 εκατ. ευρώ (1ο τρίμηνο 2021: 13,5 εκατ. ευρώ).

«Για άλλη μια φορά, ξεπεράσαμε την υψηλή παραλαβή παραγγελιών που είχαμε το προηγούμενο έτος και πετύχαμε νέο τριμηνιαίο ρεκόρ. Η ενιαία μας επιχείρηση μηχανών, τελικά απέδωσε πολύ καλά με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία στις αγορές της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος Dr. Daniel Schmitt και συνεχίζει.

«Στις 31 Μαρτίου 2022, η εταιρεία είχε 7.274 εργαζόμενους (31 Δεκεμβρίου 2021: 6.634). Περίπου 120 εργαζόμενοι εντάχθηκαν στην εταιρεία μας, για λόγους που σχετίζονται με την απόκτηση από πλευράς Ομίλου, του πλειοψηφικού πακέτου της Roomle GmbH τον Σεπτέμβριο του 2021. Επιπλέον, ο Όμιλος HOMAG αύξησε μέτρια και το εργατικό του δυναμικό, ως μέρος της αναπτυξιακής του στρατηγικής».

«Η πρόβλεψη για το υπόλοιπο του έτους δεν είναι εύκολη, δεδομένων των πολλών οικονομικών και γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων», λέει ο Δρ Daniel Schmitt. «Παρόλα αυτά, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις πωλήσεις και τα κέρδη μας, εν όψει του υψηλού αριθμού των ανεκτέλεστων παραγγελιών μας και του καλού πρώτου τριμήνου, γεγονός που μαρτυρεί τις υψηλές επενδυτικές απαιτήσεις των πελατών. Οι υψηλές τιμές των υλικών και τα πρόσφατα lockdown που προκλήθηκαν από την πανδημία στην Κίνα, θέτουν νέες προκλήσεις, αν και πιστεύουμε πως είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία».

Ο Όμιλος Homag συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παρόχους στον κόσμο, για ολοκληρωμένες λύσεις παραγωγής, στη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου.
Οι 14 εξειδικευμένες εγκαταστάσεις παραγωγής του, οι περίπου 20 εταιρείες πωλήσεων και υπηρεσιών που ανήκουν στον Όμιλο και οι περίπου 60 αποκλειστικοί συνεργάτες πωλήσεων παγκοσμίως, τον καθιστούν έναν από τους κυρίαρχους παρόχους σύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων στην επεξεργασία του ξύλου.
Υποστηριζόμενος από ένα εργατικό δυναμικό περίπου 7.000 εργαζομένων, ο Όμιλος HOMAG προσφέρει στους πελάτες του λύσεις για ψηφιοποιημένη παραγωγή, οι οποίες βασίζονται στην ανάλυση και στη συνέχεια των ψηφιακών δεδομένων, από το σημείο της πώλησης έως και ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σουίτα λογισμικού.
Επιπλέον, το ανοικτό οικοσύστημα “tapio” (ανοικτή πλατφόρμα Internet-of-Things) χαρτογραφεί τη ροή δεδομένων σε ολόκληρη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων της βιομηχανίας ξυλείας.
Ο Όμιλος HOMAG από τον Οκτώβριο του 2014, ανήκει κατά πλειοψηφία στον Όμιλο Dürr, ενός κορυφαίου προμηθευτή παγκοσμίου βεληνεκούς, με εξαιρετική τεχνογνωσία σε συστήματα, υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με τον Αυτοματισμό και την Ψηφιοποίηση της σημερινής τεχνολογίας – Industry 4.0.