iCamp: Μια ξύλινη πολυτελής σκηνή 5 αστέρων!

Η γνωστή σε όλους μας interSCALA, που από το 1964 εξειδικεύεται σε πρωτοποριακές ξύλινες κατασκευές υψηλών απαιτήσεων, με τα δύο νέα καινοτόμα προϊόντα της, το iHouse και το  iCamp, είναι η πρώτη εταιρεία που από το 2016 εισήγαγε στην Ελλάδα τον όρο «Glamping».

Το «Glamping» που προέρχεται από τις λέξεις glamorous και camping, είναι ένας όρος που είναι ευρέως διαδεδομένος στο εξωτερικό και προσπαθεί να συνδυάσει τη διαμονή στη φύση, αλλά με τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου πολυτελείας.

Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας interSCALA κ. Χάρη Παναγιωτίδη, ο οποίος ήθελε μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά να κατασκευάσει μια ξύλινη κατοικία -που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι και μετακινούμενη- το εσωτερικό της οποίας θα θυμίζει 5άστερο ξενοδοχείο ή αυτό των πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Έχοντας την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στις ξυλουργικές κατασκευές και εστιάζοντας σε αυτό το νέο μοντέλο διακοπών για την Ελλάδα, με καινοτόμο στόχο το BUILD SMALL – LIVE BIG, κατάφερε το 2016 να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία, την κατασκευή δύο μοναδικών και πολυτελών ξύλινων κατοικιών, το iHouse και το iCamp που είναι δομημένα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Το iHouse είναι μια καινοτόμα μεταφερόμενη ή μη ξύλινη κατοικία, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα προσφέρει τις ανέσεις ενός 5άστερου ξενοδοχείου.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό μας αφιέρωμα για το iHouse.

Τι είναι το iCamp

Το iCamp είναι μια ελαφριά συναρμολογούμενη μικρή καλοκαιρινή κατοικία που έχει τη μορφή σκηνής, αλλά με πολυτελέστατο εσωτερικό και για τον λόγο αυτό είναι ιδανικό για τους λάτρεις του camping, που αρνούνται όμως να εγκαταλείψουν τις ανέσεις τους.

Η βάση της κατασκευής είναι από ξύλο όπως και τα περισσότερα τμήματα στο εσωτερικό της, ενώ για οροφή διαθέτει μια εφελκόμενη τέντα από ειδική άκαυστη μεμβράνη Γαλλικής προέλευσης, υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας στις ακτίνες UV.

Η εφελκόμενη τέντα -η οποία απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση- πέρα από την προστασία  που παρέχει στην κατασκευή, λόγω του σχήματός της δημιουργεί ρεύματα αέρος που απωθούν τη θερμότητα και επιτυγχάνουν μια φυσική δροσιά στο εσωτερικό της κατασκευής.

Στον εσωτερικό χώρο του iCamp, υπάρχουν όλες οι ανέσεις που κάνουν την διαμονή πολυτελή και ευχάριστη, μέσα σε ένα οργανωμένο studio με ξεχωριστό μάλιστα και πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο.

Δείτε ένα σύντομο slideshow του iCamp

Το iCamp βγαίνει σε μια έκδοση η οποία αποτελείται από 28 m2 καθαρού εσωτερικού χώρου και από ένα εξαιρετικά άνετο μπαλκόνι 21 m2 για να απολαμβάνετε τη φύση.

Για την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης του iCamp, απαιτούνται οκτώ (8) ημέρες εργασίας, από συνεργείο τριών ατόμων καθώς και ένας μικρός γερανός.

Μπορεί να μεταφερθεί με φορτηγό και να στηθεί σε οποιονδήποτε ιδιωτικό χώρο, ή σε δημόσιους χώρους που επιτρέπεται νόμιμα η εγκατάσταση σκηνής ή τροχόσπιτου.

Από την πρώτη εμφάνιση των iHouse και των iCamp στην ελληνική αγορά το 2016, μέσω διαφόρων εκθέσεων και αφιερωμάτων, θα πρέπει να σημειωθεί η ιδιαίτερη εντύπωση που προκάλεσαν για την καινοτομία, την αισθητική και τις ανέσεις τους, τόσο σε επιχειρηματίες του τουρισμού, όσο και σε ιδιώτες με πολύ υψηλά στάνταρ αισθητικής.

Δείτε τις εγκαταστάσεις του iCamp στο iHouseVILLAGE στο δάσος του Κασσανδρινού της Χαλκιδικής.

Το iCamp στο δάσος του Κασσανδρινού.

Περισσότερες  πληροφορίες για το iCamp και το iHouse θα βρείτε στην ιστοσελίδα:

www.ihouse.com.gr
E-mail: info@ihouse.com.gr

Δείτε επίσης στην ελληνική ιστοσελίδα του airbnb, όλες τις εντυπώσεις και τις κριτικές που απέσπασαν οι μονάδες του iCamp και του iHouse που είναι εγκατεστημένες σε ειδυλλιακά σημεία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Το iCamp και το iHouse, είναι δύο (2) νέες πρωτοποριακές καινοτομίες για την Ελλάδα της εταιρείας interSCALA, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως τα «μελλοντικά» εφικτά μικρά εξοχικά σπίτια διακοπών και όχι μόνο!

www.interscala.gr
www.interscalagroup.gr
E-mail: info@interscala.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Αθήνα: 210 8068871
Θεσσαλονίκη: 2310 429278, 6942422639.