iHouse: «Πάρτε μαζί σας» το σπίτι των ονείρων σας!

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννακας Ιωάννης εκδόσεις eWood.

Ένα πολυτελέστατο ξύλινο σπίτι μόλις 39 m2 που από σταθερό, υπό προϋποθέσεις μπορεί ακόμη και να μεταφερθεί σε οποιονδήποτε χώρο της αρεσκείας σας!

Μια καινοτόμα κατασκευή ξύλινης κατοικίας, από την ελληνική εταιρεία interSCALA, που δημιουργεί νέα δεδομένα στην δόμηση μικρών πολυτελών εξοχικών κατοικιών και όχι μόνο!

Η γνωστή σε όλους μας interSCALA, που για πάνω από μισό αιώνα (από το 1964) εξειδικεύεται σε εκατοντάδες πρωτοποριακές και καινοτόμες ξυλουργικές κατασκευές και προϊόντα, τόσο για τους επαγγελματίες του ξύλου, όσο και για τους ιδιώτες, παρουσίασε πρόσφατα στην ελληνική αγορά το iHouse.

Το iHouse είναι μια καινοτόμα κατασκευή ξύλινης κατοικίας, μελετημένης και προσεγμένης τεχνικά και πρακτικά από δεκάδες πλευρές και δημιουργεί σίγουρα νέα δεδομένα, στην δόμηση μικρών πολυτελών εξοχικών κατοικιών.

Η ιδέα για το iHouse, του κ. Χάρη Παναγιωτίδη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, προήλθε και βασίστηκε σε κάτι που είναι ήδη ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, το λεγόμενο «Glamping».
Το «Glamping» προέρχεται από τις λέξεις glamorous και camping και είναι μια νέα παγκόσμια τάση που συνδυάζει την διαμονή στη φύση, αλλά με όλες τις ανέσεις και τις παροχές, που μπορεί να προσφέρει ένα ξενοδοχείο πολυτελείας.

Τι είναι το iHouse

Το iHouse είναι μια κινητή κατοικία, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα προσφέρει τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

Η βασική του μονάδα είναι το iHouse 39, το οποίο μπορεί να είναι μεταφερόμενο επάνω σε τροχούς, αλλάζοντας έτσι κάθε φορά τοποθεσία, μπορεί όμως και να παραμείνει σταθερό, στηριζόμενο επάνω σε θεμέλια.

Μέσα σε ένα πολύ καλά μελετημένο και οργανωμένο μινιμαλιστικό χώρο μόλις 39 m2, καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη που χρειάζεται κάποιος, για μια άνετη και συγχρόνως πολυτελή διαμονή. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 4 ατόμων και είναι μια πλήρως επιπλωμένη κατοικία αφού ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει:

  • Ένα διπλό κρεβάτι
  • Έναν καναπέ που μπορεί άνετα να κοιμίσει 2 άτομα
  • Χώρο σαλονιού και κουζίνας με μια τετραθέσια τραπεζαρία
  • Ένα πλήρες μπάνιο με ευρύχωρη ντουζιέρα
  • Ένα μπαλκόνι που συνδέει το iHouse με το γύρο του περιβάλλον

Λόγω της ξύλινης κατασκευής του, είναι ένα σπίτι οικολογικό, με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, επίσης λόγω του ξύλου, που είναι έντονο σε όλα τα μέρη και την επίπλωση της κατασκευής, όπως π.χ. δάπεδα, τοίχοι, έπιπλα, παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιότητες σε ηχομόνωση και θερμομόνωση και απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την ψύξη και θέρμανση του. Σε συνδυασμό με τον σωστό προσανατολισμό, την ηλιοφάνεια, και τις επιλογές σκίασης, το iHouse, αξιοποιεί πλήρως τους φυσικούς πόρους κάθε τοποθεσίας έχοντας έτσι την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση.

Είτε ως σταθερό είτε ως μεταφερόμενο, μπορεί να λειτουργήσει και ως μια αυτόνομη κατοικία αφού μπορεί να εξοπλιστεί με φωτοβολταϊκά πάνελ, γεννήτρια ηλεκτρισμού, ηλιακό θερμοσίφωνα, καυστήρα pellet για θέρμανση, δεξαμενή νερού, δεξαμενή λημμάτων κλπ.

Έχει μελετηθεί έτσι ώστε να παρουσιάζει μεγάλη στατική επάρκεια και αντοχή σε έντονη σεισμική δραστηριότητα, αλλά και σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρούς ανέμους, έντονες χιονοπτώσεις κλπ.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του iHouse είναι έργο της ομάδας των τεχνικών της interSCALA η οποία με την πολύχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτει στην παραγωγή σκάλας, κουφωμάτων, δαπέδων και άλλων ξυλουργικών προϊόντων, κατάφερε να υλοποιήσει με επιτυχία την όλη κατασκευή.

Η βασική ιδέα καθώς και η αφορμή για την σχεδίαση ενός μικρού αλλά πολυτελέστατου χώρου διαβίωσης βασίστηκε στην φιλοσοφία που υπάρχει στο εσωτερικό των πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Το iHouse αποτελείται από ξύλο, γυαλί και πλαίσια από χάλυβα με το συνολικό βάρος της όλης κατασκευής να φθάνει τους 8 τόνους.

Εκτός από την βασική μονάδα με επιφάνεια 39 m2 μπορεί να κατασκευαστεί και σε 15, 27, 41, 46, 57 και 80 m2 αντίστοιχα.

Κάτοψη του iHouse 39A

Οι εξωτερικές διαστάσεις στη βασική μονάδα είναι:
9,00 m μήκος Χ 4,10 m πλάτος τελικής εγκατάστασης και κατά την μεταφορά του 2,55 m πλάτος Χ 3,40 m ύψος.

Η εξωτερική επένδυση των τοίχων του iHouse, μπορεί να αποτελείται από πλάκες θερμοπρόσοψης στα χρώματα επιλογής του πελάτη, ή από ξύλο ειδικής επεξεργασίας Thermowood, για μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στο χρόνο.

Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι επενδεδυμένοι με ξύλο Δρυός ή (στη βασική έκδοση) προσφέρονται με γυψοσανίδα.

Τα δάπεδα είναι από μασίφ ξύλο Δρυός και οι επενδύσεις στο μπάνιο είναι από ξύλο Teak για καλύτερη συμπεριφορά και αντοχή στην υγρασία.

Η κουζίνα είναι από ξυλεία Οξιάς και αποτελείται από ξύλινο πάγκο με τρία ντουλάπια και δύο ράφια. Περιλαμβάνει επίσης ανοξείδωτο νεροχύτη ή γρανιτένιο, ένα μικρό ψυγείο και κεραμική εστία αερίου με δύο ζώνες μαγειρέματος.

Τα κουφώματα είναι ξύλινα με γερμανικές προδιαγραφές, και σήμανση CE και κατασκευάζονται από ξυλεία Thermowood, ή σουηδική Πεύκη.

Όλα τα έπιπλα του iHouse είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξυλεία Οξιάς και σχεδιάστηκαν από τον industrial designer Θανάση Μπάμπαλη και κατασκευάστηκαν από την Item Unique, brand της InterSCALA. Περιλαμβάνουν τραπέζι με τέσσερις καρέκλες, διθέσιο καναπέ που ανοίγει και γίνεται διπλό κρεβάτι, διπλό κρεβάτι που περιέχει αποθηκευτικό χώρο και στρώμα Royal mat, δύο κομοδίνα, τραπεζάκι στα πόδια του κρεβατιού, ντουλάπι δαπέδου και αναρτώμενο ράφι.

Η iHouse αλλάζει επίσης τα δεδομένα της δόμησης, και στο μπάνιο. Καταρρίπτει της προκαταλήψεις που θέλουν το ξύλο ευαίσθητο στην υγρασία και ακατάλληλο για παρεμφερείς χρήσεις.

Με την κατάλληλη ξυλεία και το σωστό φινίρισμα, η iHouse τολμά, όχι μόνο να ντύσει τους τοίχους και τα δάπεδα με φυσικό ξύλο, αλλά και να σχεδιάσει μια σειρά επίπλων μπάνιου με βασικό υλικό το ξύλο. Έτσι και το μπάνιο, ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία iHouse, για να σας χαρίσει την ομορφιά, την πολυτέλεια και την ζεστασιά, όπως όλοι οι υπόλοιποι χώροι.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η σταθερότητα της κατασκευής το iHouse κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο και παραδίδεται ολοκληρωμένο ή για μόνιμη τοποθέτηση πάνω σε θεμέλια ή πάνω σε ρόδες ως μεταφερόμενη κατοικία.

Ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει είναι, το σημείο της τοποθέτησης να είναι προσβάσιμο από μεγάλο φορτηγό και να υπάρχει δίπλα ανοιχτός προσβάσιμος χώρος για τον γερανό. Αυτό προϋποθέτει δρόμο φάρδους 5 m καθώς και χώρο διαμέτρου 10 m για τις εργασίες του γερανού.

Το iHouse είναι είδη εγκατεστημένο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ενώ παράλληλα υπάρχουν σοβαρές προτάσεις από υποψηφίους αγοραστές της βόρειας Ευρώπης.

Σαν ενοικιαζόμενος χώρος τύπου airbnb στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, έχει αποσπάσει καταπληκτικές κριτικές από τους ενοίκους, τόσο για την άνεση όσο και την λειτουργικότητα που προσφέρει. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Εκτός από το καινοτόμο και πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά iHouse, η εταιρεία interSCALA παρέχει για τους λάτρεις του πολυτελούς camping και μια δεύτερη ενναλακτική λύση, με το επίσης καινοτόμο και πρωτοποριακό iCamp. Πρόκειται για μια ελαφριά συναρμολογούμενη μικρή καλοκαιρινή κατοικία που έχει τη μορφή σκηνής, αλλά με πολυτελέστατο εσωτερικό και πολλές ανέσεις.

Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο: iCamp – Μια ξύλινη σκηνή πολυτέλειας 5 αστέρων!


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το iHouse:
– O τρόπος δόμησης του
– Τις δυνατότητες που έχει
– Τις παραμετροποιήσεις που μπορεί να δεχθεί
– Το πως μπορεί πρακτικά να είναι μεταφερόμενο
καθώς και πολλές άλλες σημαντικές λεπτομέρειες
θα βρείτε με πολύ αναλυτικές επεξηγήσεις
σε μορφή FAQ (ερωτήσεων /απαντήσεων), στην ιστοσελίδα της εταιρείας:

www.ihouse.com.gr
E-mail: info@ihouse.com.gr

Απευθυνθείτε επίσης και στην κατασκευάστρια εταιρεία:

www.interscala.gr
www.interscalagroup.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Αθήνα: 210 8068871
Θεσσαλονίκη: 2310 429278, 6942422639
E-mail: info@interscala.com