Interzum 2023: Με έμφαση στο περιβάλλον, οι χώροι διαβίωσης του αύριο.

Πηγή: Από Δελτίο Τύπου της interzum
Επιμέλεια – απόδοση: Γιάννακας Ιωάννης | Εκδόσεις eWood

Η interzum ξεκινά και πάλι το 2023, ως η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τους προμηθευτές επίπλων και τη βιομηχανία του εσωτερικού σχεδιασμού.

Η παγκόσμια βιομηχανία του κλάδου, παίρνει στις αποσκευές της τα σύγχρονα υλικά, τα εξαιρετικά σχέδια και τις αποκλειστικές καινοτομίες και συναντιέται ξανά πρόσωπο με πρόσωπο, στις 9-12 Μαΐου του 2023 στην Κολωνία, για να αναπτύξει τάσεις, να βρει έμπνευση, να εξερευνήσει τα όρια και να σχεδιάσει τους χώρους διαβίωσης του αύριο.

Με τη νέα της διεκδίκηση για «αλλαγή νοοτροπίας», η interzum δίνει έμφαση στη λειτουργία της ως παρόχου παρορμήσεων για τον κλάδο του επίπλου και του εσωτερικού σχεδιασμού, με στόχο τον από κοινού επανασχεδιασμό του μέλλοντος.

Με τον νέο αυτό τρόπο σκέψης της interzum, οι κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις θα πρέπει να αναπτύξουν τεράστια ισχύ, που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων. Μπορούν και πρέπει να τονίσουν και να συζητήσουν ακόμη πιο εντατικά, τα ευαίσθητα θέματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία, όπως είναι η βιωσιμότητα και η προστασία του κλίματος, ώστε να προωθήσουν δημιουργικά τον μεταξύ τους διάλογο.

Στο μέλλον, θα καταστεί επιτακτική η ανάγκη για τις εταιρείες, να εξισορροπήσουν την οικονομική επιτυχία με την κοινωνική ευθύνη. Η προστασία του κλίματος και η βιώσιμη δράση για την κατασκευή καινοτόμων προϊόντων έχουν κεντρική σημασία για τους καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο σκέψης, η interzum ξεκινά ένα νέο μονοπάτι που τη μεταμορφώνει, από παράγοντα που κινεί το περιεχόμενο σε έναν πρωτοπόρο ηγέτη σκέψης.

Υπό αυτή την έννοια, η καθοριστική και κατευθυντήρια αρχή της interzum 2023 θα είναι η «νέα οικολογία», επειδή η κλιματική αλλαγή δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από την παγκόσμια συνείδηση ​​και αυτό μας το υπενθυμίζουν σχεδόν καθημερινά γεγονότα, όπως για παράδειγμα, ξηρασίες, κύματα έντονου καύσωνα και ακραίες καταιγίδες. Παγκόσμια κοινωνικά κινήματα όπως το Fridays for Future (κίνημα της σημερινής νεολαίας για την κλιματική αλλαγή), καθιστούν τη βιώσιμη δράση το θεμέλιο μιας νέας ταυτότητας. Η βιωσιμότητα είναι πλέον ένας συνεχώς αυξανόμενος οικονομικός παράγοντας.

Θέματα όπως η εξοικονόμηση πόρων, τα έξυπνα υλικά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση κλπ. ακολουθούν ήδη μια εξέλιξη που οδηγεί πολλές εταιρείες εμπορικών σημάτων, να βλέπουν πως το μέλλον τους εξαρτάται πολύ λιγότερο από τη γκάμα των προϊόντων τους, σε σχέση με τη στάση τους απέναντι στα περιβαλλοντικά θέματα.

Η εμπορική έκθεση της interzum του επόμενου έτους, θα προσφέρει στους εκθέτες και τους επισκέπτες ακριβώς αυτή την πλατφόρμα και την κατάλληλη κοινότητα που συζητά αυτά τα θέματα και αναπτύσσει λύσεις από κοινού.

Παρόλο που η interzum επαναπροσδιορίζει την ηγετική της φυσιογνωμία, θα συνεχίσει να εστιάζει στις παγκόσμιες επιχειρήσεις, υπό διαφορετικές όμως βασικές συνθήκες πλαισίου. Αυτό αποδεικνύεται από ένα μεγάλο εύρος εκθετών που την πλαισιώνουν και που είναι μοναδικοί σήμερα στον κόσμο. Το εύρος αυτό εκτείνεται από εταιρείες όπως η Hettich, η Häfele, η Blum και η Vauth-Sagel έως και τις Schattdecor, Impress, Egger, Finsa, Kastamonu, Leggett & Platt / Global Systems Group, αλλά και τις Atlanta Attachment, Dürkopp Adler και πολλές άλλες ακόμη.

Με αυτόν τον τρόπο, η interzum 2023 δημιουργεί μια καλή βάση για να συνεχίσει μετά από την επιτυχημένη εκδήλωση του 2019. Με περίπου 190.000 m² εκθεσιακού χώρου, η εμπορική έκθεση του 2019 αποδείχθηκε η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για επιφάνειες, εξαρτήματα, φωτισμό, ελαφρά και ξύλινα υλικά, ταπετσαρίες, καθώς και εξαρτήματα για την παραγωγή επίπλων. Η εκδήλωση του 2019 μπόρεσε επίσης να διευρύνει σημαντικά τη διεθνή της εμβέλεια, τόσο από πλευράς εκθετών όσο και επισκεπτών.

Ωστόσο, η interzum δεν αναπτύσσει μόνο την περαιτέρω παρουσίας της, αλλά επαναπροσδιορίζει την εμπορική της έκθεση και ψηφιακά! Σε αυτό το πλαίσιο, το interzum@home 2021 θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει ως μια επιτυχημένη περίπτωση για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών μορφών. Η interzum 2023 θα υιοθετήσει έτσι μια υβριδική μορφή της έκθεσης. Η εκδήλωση της Κολωνίας το 2023, εκτός από την ισχυρή φυσική παρουσία, θα συμπληρωθεί και από μια εξαιρετικά ελκυστική ψηφιακή εκδήλωση, δημιουργώντας έτσι μια εμπειρία εμπορικής έκθεσης, μοναδικής από κάθε άποψη.

Στο μέλλον ωστόσο, ο στόχος θα είναι να ενορχηστρωθούν οι φάσεις μεταξύ των εκδηλώσεων και να γίνει η εμπορική έκθεση μια διαρκής εμπειρία, με την πλατφόρμα εκδηλώσεων interzum.com. Γενικά θα λέγαμε πως η interzum θα αναπτυχθεί στο μέλλον ακόμη περισσότερο, ως το «place to be» για τον κλάδο με τα δύο ψηφιακά δίδυμα interzum@home (για την εμπορική έκθεση) και την πλατφόρμα interzum.com που θα διαρκεί 365 ημέρες.

Η επόμενη interzum έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κολωνία από τις 9-12 Μαΐου του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη διεθνή έκθεση interzum 2023,  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της: https://www.interzum.com/