Salone del Mobile.Milano 2024: Απροσδόκητη επιτυχία, με απίστευτο νούμερο επισκεπτών!

Από Δελτίο Τύπου του Salone del Mobile.Milano.

Με το απίστευτο νούμερο των 361.417 επισκεπτών, το Salone del Mobile.Milano 2024, μπορεί σίγουρα να υπερηφανεύεται πως είναι το κορυφαίο διεθνές σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία επίπλου, τη βιώσιμη καινοτομία και το μέλλον της οικιακής διαβίωσης.

Με 1.950 εκθέτες από 35 διαφορετικές χώρες και 17,1% περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2023, το Salone del Mobile.Milano 2024 σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης με 361.417 επισκέπτες συνολικά, (100.000 περισσότερους από το 2022), με το 54,3% να προέρχεται από το εξωτερικό.

Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και για τις επαγγελματικές παρουσίες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 26,8%, εκ των οποίων το 65,8% προερχόταν επίσης από το εξωτερικό.

Στις 15 κορυφαίες γεωγραφικές περιοχές της αγοράς η Κίνα σημείωσε μεγάλη επιστροφή, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Ελβετία, την Τουρκία, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Αυστρία.

Σημαντική ήταν επίσης και η παρουσία πολυάριθμων αντιπροσωπειών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία.

Όλα αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά, τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η διοργάνωση στη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων του κλάδου, την αξία στη δικτύωση των επιχειρηματικών σχέσεων αλλά και την καταλυτική δύναμη μιας διοργάνωσης που έχει ξεπεράσει τα όρια της διάστασης μιας εμπορικής έκθεσης.

Με γνώμονα τη δεύτερη φάση του επανασχεδιασμού του Salone del Mobile.Milano και της διάταξης των διαδρομών των επισκεπτών, σε ορισμένα από τα περίπτερα της εμπορικής έκθεσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις διημερίδες EuroCucina / FTK, (Technology For the Kitchen) και ειδικότερα στη International Bathroom Exhibition, δύο τομείς έντονα προσηλωμένους στον πειραματισμό νέων αισθητικών που λειτουργούν σε έργα υψηλής τεχνολογίας που προσανατολίζονται όλο και περισσότερο σε μια βιώσιμη προσέγγιση.

Η Maria Porro, Πρόεδρος του Salone del Mobile.Milano, σε δηλώσεις της μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η 62η έκδοση του Salone del Mobile.Milano ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ήταν μια έκδοση ρεκόρ. Είδαμε εξαιρετικά αποτελέσματα, χάρη στην εμπιστοσύνη ενός οικοσυστήματος που για άλλη μια φορά, αναγνώρισε τη διεθνή ηγεσία της διοργάνωσης. Με εκπληκτικές 361.417 παρουσίες, το Salone επιβεβαίωσε τη θέση του ως απαράμιλλη γέφυρα διαλόγου με τις νέες γεωγραφικές περιοχές της αγοράς, μια διηπειρωτική πόλη ανοιχτή στην καινοτομία, στην οποία ο ανταγωνισμός τροφοδοτεί την ανταγωνιστικότητα ενός βασικού τομέα για την οικονομία της χώρας και όχι μόνο. Ένα μεγάλο «εργοστάσιο» νοήματος και διαρκούς αξίας, προϊόντων και απασχόλησης υλικού και άυλου πολιτισμού».

Ο Claudio Feltrin, Πρόεδρος της Federlegno Arredo (Ιταλική Ομοσπονδία Βιομηχανιών Ξύλου & Επίπλου), δήλωσε επίσης:

«Ήταν μια πραγματικά εξαιρετική έκδοση, που δικαιολογεί επαρκώς την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι εκθέτες τον τελευταίο χρόνο. Για άλλη μια φορά, οι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και μετά από 62 χρόνια, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είμαστε οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες, ικανοί να προσελκύσουμε ντιζάιν από όλο τον κόσμο στο εκθεσιακό κέντρο Rho Fiera Milano, επιβεβαιώνοντας το Salone del Mobile.Milanoe ως τη σημαντικότερη διεθνή εμπορική έκθεση του κλάδου. Το μυστικό; Ιδιοφυΐα, όραμα, αποφασιστικότητα και αυτή η απαράμιλλη «βιομηχανική δεξιοτεχνία» που μόνο τα προϊόντα μας μπορούν να εκφράσουν. Αυτές οι εταιρείες και η αλυσίδα εφοδιασμού με ξύλινα έπιπλα είναι ο οικονομικός παράγοντας αυτής της πολλοστής επιτυχίας, για την οποία είμαστε περήφανοι και είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να την αξιοποιούμε, ως έκφραση του σπουδαίου συστήματος που είναι ο ιταλικός σχεδιασμός. Το κάναμε, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γνωρίζοντας ότι το Salone del Mobile.Milano είναι πρώτα απ’ όλα μια επιχειρηματική έκθεση που δίνει τη δυνατότητα ακόμη και στις μικρότερες εταιρείες να παρουσιαστούν σε ένα τόσο μεγάλο και εξειδικευμένο κοινό, που θα ήταν δύσκολο να το προσεγγίσουμε ατομικά».

Το Salone del Mobile.Milano πέρα από μια μεγάλη εμπορική έκθεση, έχει πλέον καθιερωθεί ως μια διεθνής πλατφόρμα δικτύωσης και ένα κομβικό σημείο του σύγχρονου ντιζάιν, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο αρχιτέκτονες, διακοσμητές εσωτερικών χώρων και πολλά μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο.

Το επόμενο Salone del Mobile.Milano θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 13 Απριλίου 2025.