Όμιλος Scm: Νέοι διορισμοί στο Διοικητικό Συμβούλιο και τζίρος ρεκόρ 850 εκατ. ευρώ για το 2022.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Scm.

Η συνέλευση των μετόχων της Scm Group συνεδρίασε στις αρχές Ιουλίου 2023, για να εγκρίνει την ετήσια οικονομική κατάσταση της 31ης Δεκεμβρίου 2022 και να διορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και τον Επίτιμο Πρόεδρο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Andrea Aureli (Πρόεδρος), Giovanni Gemmani (Αντιπρόεδρος), Enrico Aureli (Αντιπρόεδρος), Marco Mancini (Διευθύνων Σύμβουλος) και οι σύμβουλοι Valentina Aureli, Luca Franceschini και Martino Gemmani.

Οι μέτοχοι διόρισαν επίσης τον Alfredo Aureli ως Επίτιμο Πρόεδρο, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του για την τριετία 2023-2025.

Οι μέτοχοι ευχαρίστησαν τον απερχόμενο Πρόεδρο, Giovanni Gemmani, και τον απερχόμενο Επίτιμο Πρόεδρο, Adriano Aureli, για τις ανθρώπινες και επιχειρηματικές δεξιότητες που τους ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια πολλών ετών δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην προοδευτική εδραίωση και ανάπτυξη του Ομίλου.

Οι εγκεκριμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις αντικατοπτρίζουν κύκλο εργασιών ρεκόρ, ύψους 850 εκατ. ευρώ, με αύξηση 14% σε σχέση με το 2021 και μερίδιο εξαγωγών άνω του 90%. Θετική τάση κατέγραψαν και οι παραγγελίες, με ποσό περίπου 900 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022.

«Το 2022 καταφέραμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα παρά τα έντονα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος και την προμήθεια πρώτων υλών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων », υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Scm, Marco Mancini και συνεχίζει:

«Το 2023 το διεθνές μακροοικονομικό πλαίσιο δεν είναι ευνοϊκό, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η δύναμη της ομάδας, οι επενδύσεις που έγιναν και η σταθερότητα του Ομίλου θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε περαιτέρω μερίδια αγοράς στους διάφορους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε όπως είναι το ξύλο και τη βιομηχανία επίπλων, τη ναυτιλία, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική στον τομέα της προηγμένης επεξεργασίας υλικών ».

Αναφορικά με τις στρατηγικές δραστηριότητες που έγιναν, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Scm Luigi De Vito σχολιάζει:

«Ο Όμιλος Scm και οι εταιρείες του επέδειξαν για άλλη μια φορά μεγάλη δύναμη και ανθεκτικότητα στην αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων. Η απόφαση να συνεχίσουμε να εγγυόμαστε ένα ουσιαστικό επενδυτικό σχέδιο για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας μετά την πώληση, την παραγωγική αποδοτικότητα των βιομηχανικών μας χώρων, την άμεση παρουσία μας στις διεθνείς αγορές και τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στους διάφορους επιχειρηματικούς τομείς ήταν καθοριστική».

Σχετικά με τις επενδύσεις του Ομίλου στις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Ρίμινι της Ιταλίας, πρόκειται να ολοκληρωθεί η επέκταση και η ανάπλαση των κεντρικών γραφείων με την κατασκευή μεταξύ άλλων ενός νέου Τεχνολογικού Κέντρου 4.000 τετραγωνικών μέτρων που θα εγκαινιαστεί από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων πελατών από τη βιομηχανία ξύλου – επίπλου από όλο τον κόσμο. Επίσης, στην περιοχή του Ρίμινι, η νέα έδρα της θυγατρικής Hiteco που ειδικεύεται στα ηλεκτρομηχανολογικά εξαρτήματα έχει προγραμματιστεί να ανοίξει έως το τέλος του έτους.