VERTONGEN Compact High Performance: Η απόλυτη μηχανή διαμόρφωσης μόρσου

Σειρά μηχανημάτων διαμόρφωσης μόρσου με ηλεκτρονικό έλεγχο, υψηλής αποτελεσματικότητας και με μικρές διαστάσεις.

Μια ξυλουργική μονάδα χρησιμοποιεί πάντα ένα μηχάνημα διαμόρφωσης μόρσων κατά την παραγωγική διαδικασία ενός προϊόντος, όπως στη κατασκευή κουφωμάτων, μιας σκάλας, ενός επίπλου κλπ.

Η βελγική κατασκευαστική εταιρεία Vertongen έχει κάνει αυτά τα μηχανήματα ειδικότητα της. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του συστήματος Compact Performance πριν από δύο χρόνια, η Vertongen είναι σε θέση να παρουσιάσει σήμερα το εξελιγμένο Compact High Performance. Πρόκειται για οικονομικά προσιτό και ευέλικτο μηχάνημα κατασκευής συνδέσμων τύπου μόρσο με πλήρη ψηφιακό έλεγχο.

Μεγαλύτερη παραγωγή με μικρότερους χρόνους ρύθμισης

Δεν είναι πάντα εύκολο με ένα συμβατικό μηχάνημα να ρυθμιστούν οι θέσεις για όλους τους άξονες έτσι ώστε ο σύνδεσμος να κατασκευαστεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα όταν οι απαιτήσεις της δουλειάς μεταβάλλονται συνεχώς.
Επομένως, η ρύθμιση του μηχανήματος ήταν ένα από τα καθήκοντα του παλαιότερου και πιο έμπειρου ξυλουργού. Λόγω εμπειρίας γνώριζε πώς ακριβώς έπρεπε να ρυθμιστεί το μηχάνημα παραγωγής ώστε να παράγει χωρίς πρόβλημα το ένα κομμάτι μετά το άλλο.
Δυστυχώς, αυτοί οι αξιόπιστοι επαγγελματίες έχουν πλέον αρχίσει να σπανίζουν. Το νεότερης ηλικίας εργατικό δυναμικό, που αντικαθιστά τους παλιούς τεχνίτες, δεν έχει πάντα την ίδια τεχνογνωσία για να αναλάβει τα καθήκοντα τους.
Επιπλέον, το κόστος κάθε εργατοώρας έχει γίνει πολύ υψηλό την τελευταία δεκαετία.
Πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή προσανατολίζεται προς την αυτοματοποίηση με μηχανήματα παραγωγής πιο φιλικά προς τον χρήστη ώστε η λειτουργία τους να είναι εύκολη για το μικρότερης εμπειρίας εργατικό δυναμικό και η παραγωγή να γίνεται γρήγορα και χωρίς ελαττώματα.

Compact Performance

Η Vertongen ανταποκρίθηκε σε αυτή την τάση πριν από δύο χρόνια, παράγοντας την Compact Performance.

Πρόκειται για μοντέλο που ρυθμίζεται ακόμα χειροκίνητα, αλλά η λειτουργία του καθίσταται ομαλή χάρης στον ηλεκτρονικό μηχανισμό ανάγνωσης των θέσεων του άξονα. Επιπλέον, ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει τις θέσεις κάθε άξονα τοπικά ανά προφίλ μόρσου με την βοήθεια μιας οθόνης αφής.
Στην περίπτωση που θα χρειαστεί να ξαναφτιαχτεί το ίδιο μόρσο κάποια άλλη στιγμή αργότερα, ο χειριστής απλώς εισαγάγει τις θέσεις όλων των αξόνων και στην οθόνη θα εμφανιστούν όλες οι συντεταγμένες. Το μοναδικό που θα έχει να κάνει ο χειριστής πριν βάλει το μηχάνημα μπροστά, είναι να ελέγξει αν οι ρυθμίσεις αντιστοιχούν με αυτές που πρέπει.

Αυτό γίνεται με την βοήθεια δύο led. Όταν ανάψει το πράσινο led σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις είναι σωστές. Αν ανάψει το κόκκινο, τότε οι ρυθμίσεις δεν ανταποκρίνονται με αυτές που πρέπει.

Compact High Performance

Το Compact High Performance προχωράει ένα βήμα παραπέρα και καθιστά περιττή τη χειροκίνητη ρύθμιση του μηχανήματος μορφοποίησης.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει έλεγχο CNC ώστε να μην χρειάζεται να ρυθμιστούν με το χέρι εννέα διαφορετικές λειτουργίες, πράγμα που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου. Η ακριβής τεχνολογία λειτουργίας εξασφαλίζει την σωστή θέση σε όλους τους άξονες. Φυσικά, ο χειριστής μπορεί στην οθόνη αφής να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει διαφορετικά προφίλ για τα μόρσα και να έχει αργότερα άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Η Compact High Performance είναι ένα πλήρως τεχνολογικά υπερσύχρονο μηχάνημα. Ήδη έχουν αρχίσει να πωλούνται τα πρώτα μηχανήματα και έχουν ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία, αφήνοντας τους πελάτες απολύτως ικανοποιημένους!

Χαμηλό κόστος αγοράς

Παρόλο που η Compact High Performance είναι ένα μηχάνημα με έλεγχο CNC, η τιμή του παραμένει προσιτή. Και αυτό γιατί η Vertongen έχει μεγάλη εξειδίκευση και παραγωγή στον κλάδο κατασκευής μορφοποιητικών μηχανημάτων γενικής χρήσης.

Η Compact High Performance είναι η ιδανική επιλογή για μια επιχείρηση που αναλαμβάνει ποικιλία ξυλουργικών εργασιών και που αναγκαστικά οφείλει να είναι ευέλικτη και παράλληλα να συνδυάζει τους μικρούς χρόνους παραγωγής με την αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

Η καλύτερη λύση για οποιαδήποτε επιχείρηση

Αν ψάχνετε για ένα σύστημα μορφοποίησης συνδέσμων τύπου μόρσο, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στην Vertongen.
Η εταιρία, σε αντίθεση με άλλες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα, μέσω των μηχανημάτων της, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Υπάρχει πάντα η απόλυτη κατάλληλη λύση για κάθε επιχείρηση.
Η Vertongen παράγει επίσης αυτοματοποιημένες μηχανές επεξεργασίας προφίλ με ηλεκτρονικό έλεγχο CNC και ειδικά μηχανήματα για την κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων. Η σειρά μηχανημάτων της εταιρίας περιλαμβάνει και πλήρως CNC ελεγχόμενα γωνιακά κέντρα επεξεργασίας κουφωμάτων.

Οθόνη αφής

Όλες οι μορφοποιητικές μηχανές, από το πιο απλό μοντέλο μέχρι το High Performance, εξοπλίζονται με πανοραμική έγχρωμη οθόνη αφής των 7 ιντσών, η οποία καθιστά την λειτουργία ακόμα πιο εύκολη. Από την ίδια οθόνη ρυθμίζονται επίσης και όλοι οι άξονες των εργαλείων.

Στην Ελλάδα η Vertongen αντιπροσωπεύεται από την:
ΑΞΩΝ ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ www.axon-mac.gr